Görüş Bildir
Haberler
Daha Önce Hiçbirini Görmedik! Türkiye’de Yaşayan ama Şu Ana Kadar Çoğumuzun Karşılaşmadığı 16 Hayvan

Daha Önce Hiçbirini Görmedik! Türkiye’de Yaşayan ama Şu Ana Kadar Çoğumuzun Karşılaşmadığı 16 Hayvan

Begüm
27.02.2021 - 09:45

#7'yi bilmiyordum gerçekten 😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çizgili Sırtlan

1. Çizgili Sırtlan

Sırtlan Türkiye'de ne arar diyor olabilirsiniz, şahsen biz dedik...

Eğer yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesine düşerse kayalıkların arasından size doğru koşan bir çizgili sırtlan görebilirsiniz. Hayır belgeselde değil, tamamen gerçek hayatta! 

Hatta o kadar gerçek ki bölgede araba çarpmaları sonucunda da sık sık ölüyorlar...

2. Oklu kirpi

2. Oklu kirpi

İyi hoş kirpiyi biliyoruz ama bu baya değişik bir şey! Yaklaşık olarak 60-90 cm arasında boyu olan oklu kirpinin ismine kanıp da kirpi olduğunu sanmayın. O aslında bir kemirgen!

Güneyde ve Marmara bölgesinde dikkatli olmakta fayda var, bizden söylemesi. Tehdit algıladıkları an sizi ok yağmuruna tutabilirler...

3. Sarıkız / Böğ

3. Sarıkız / Böğ

Nerden bakarsanız bakın aşırı korkutucu olan bu örümceklerden Türkiye'de görebilirsiniz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülen sarıkız etçil bir örümcek olduğu için ondan kaçsanız iyi edersiniz...

4. Akdeniz foku

4. Akdeniz foku

Niyeyse Türkiye'de fok olmazmış gibi geliyor ama bal gibi de var. İsminden de anlaşılacağı üzere Akdeniz'de yaşayan Akdeniz fokunun nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya. Koruma altına alınan Akdeniz foku zaman zaman Marmara bölgesinde de görülüyor.

5. Karakulak

5. Karakulak

Hayır karakulak da belgesellerdeki bir canlı değil, kanlı canlı Türkiye'de var! Avını genellikle 4-5 metre yüksekliğe zıplayarak ve koşarak yakalayan karakulak aslına bakarsanız vaşağın bir küçüğü, kedinin bir büyüğü ama oldukça vahşi! 

Türkiye'nin vahşi kedisi olarak bilinen karakulak neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya maalesef...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uzun balina

6. Uzun balina
tudav.org

27 metreye kadar büyüyebilen balinalar nereden bakarsanız bakın aşırı fantastik ve korkutucu. Oluklu balina olarak bilinen ama bizim Türkiye'de uzun balina ismini verdiğimiz bu tür Türkiye kıyılarına pek çok kez vurdu. 

Yüzerken biraz dikkatli olmakta fayda var bence...

7. Boynuzlu engerek

7. Boynuzlu engerek

Evet bu haber sizi korkutabilir ama maalesef doğru. Gerçekten Türkiye'de boynuzlu engerek yılanı var. Oldukça tehlikeli olan bu tür genellikle Trakya, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülüyor. Yani öyle tarlaya, çalıların arasına giderseniz ekstra dikkat edin, bizden söylemesi...

8. Leopar

8. Leopar

Sadece Afrika'da yaşadığını düşündüğümüz ve belgesellerden izlemeye alışık olduğumuz leopar da aslında Türkiye'de yaşayan bir tür. Leoparların şöyle bir geçmişine gittiğimizde onların Anadolu'da uzun süre yaşadığını keşfediyoruz. Bolu, Ankara ve İzmir bölgelerinde yaşayan leoparların nesli tükenmek üzere.

En son bir leoparla 2013 yılında Diyarbakır'da karşılaşıldı ve bir avcı tarafından öldürüldü...

9. Flamingo

9. Flamingo

Eğer Türkiye'nin doğal güzelliklerini, özelliklede göllerini keşfe çıktıysanız flamingo sürüleri ile karşılaşmışsınızdır. Ama böyle bir şansınız olmadıysa Türkiye'de flamingoların yaşadığını bilmiyor oluşunuz da gayet normal. Özellikle Tuz Gölü flamingoların en sevdiği yerlerden biri!

10. Çıyan

10. Çıyan

Özellikle evlerde sıklıkla görülen çıyanlar aşırı tehlikeli bir tür... Gördüğünüz anda minik bir kalp krizi geçirebilirsiniz. Türkiye'nin pek çok bölgesinde görülen çıyan genellikle daha kırsal alanlarda karşınıza çıkabilir. Aman dikkat!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Su samuru

11. Su samuru

Akdeniz bölgesinde özellikle de Antalya'da karşınıza çıkabilecek su samurları şirinlikleri ile kalbinizi fethedebilir. Bunun yanı sıra çayların kenarında ve Trakya bölgesinde de görebilirsiniz.

Çok şirinler!

12. Çöl varanı

12. Çöl varanı

Türkiye'nin dev kertenkelesi olarak da bilinen çöl varanı ile Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da sık sık karşılaşabilirsiniz. Son zamanlarda Şanlıurfa'da tarlalarda sık sık görülen çöl varanı sınırlı bir alanda yaşıyor. 

Bu bizi gerçekten şaşırttı işte!

13. Vaşak

13. Vaşak

Marmara bölgesi hariç Türkiye'nin her yerinde görebilirsiniz. Niyeyse yıllarca bize sadece belgesellerde görebileceğimiz bir hayvan gibi gelen başka baya Türkiye'de yaşıyor.

14. Yalancı katil balina

14. Yalancı katil balina
bilimgenc.tubitak.gov.tr

Öncelikle içinizi rahatlatalım, bu bir katil balina değil. Bu ismi sadece kafatasının katil balinaya benzemesinden alıyor. Özellikle Kuzey Ege'de görülen yalancı katil balina bizi baya bir şaşırttı!

15. Angora tavşanı

15. Angora tavşanı

Evet isminden dolayı çok da Türkiye'de görülmesine şaşırmadığımız Angora tavşanını çoğumuzun görmediğine yemin edebilir ama kanıtlayamam. Ankara'dan tüm dünyaya yayılan bu tavşan türünü Ankara ve çevresinde rahatlıkla görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Arap tavşanı

16. Arap tavşanı

Böyle minik bir şey görmediğinize eminiz! Kemirici bir tür olan Arap tavşanı Orta ve Doğu Anadolu'da kırlarda karşınıza çıkabilir. Size bir zararı olmaz ama görünce korkmayın diye uyaralım dedik...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
106
82
24
20
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?