Görüş Bildir
Haberler
Daha Çok Seks Yapmak Mutluluğu Arttırıyor mu Yoksa Azaltıyor mu?

Daha Çok Seks Yapmak Mutluluğu Arttırıyor mu Yoksa Azaltıyor mu?

Gozex
03.04.2017 - 15:52

Bu konuda yapılan onlarca araştırma arasından en yenisini sizler için Psychology Today'den derledik. Daha çok seks yapmak mutluluğu arttırıyor mu, azaltıyor mu?

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/blog/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha çok seks daha fazla mutluluk demek mi cidden? Yakınlarda sunulan bir Carneige Mellon raporuna göre hayır.

Yapılan araştırmaya göre çiftler seks yapma sıklıklarını ikiye katladığında daha az mutluluk hissettiklerini ve daha az cinsel tatmin aldıklarını belirtti.

Ne kadar da garip.

Önceki araştırmaların çoğunda seksin mutluluğu arttırdığı gözlemlenmişti.

  • 16.000 Amerikalı yetişkin arasında yapılan ankette, İsveçli davranışsal ekonomi uzmanları, seks yapma sıklığını ayda birden haftada bire çıkaran deneklerin mutluluk seviyelerinin arttığını ve bankada da fazladan 50.000$ biriktirdiğini gözlemlemişti.

  • Princeton'dan davranışsal ekonomi uzmanları ise 1000 kadına hangi aktivitelerin onları en çok mutlu ettiğini sorduğunda 'seks'i bir numaraya koymuşlardı.

  • Texas Üniversitesi'nden uzmanlar da 442 kadın ve erkeğe neden seks yaptıklarını sordu. En popüler cevap ise 'haz' oldu.

Peki neden son çalışmalar diğerlerine göre farklılık gösteriyor?

Çok basit: Seks sıklığıyla ve mutlulukla ilgili genel sorular sormaktansa Carneige Mellon araştırmacıları denekleri, seks yapma sıklıklarını değiştirmeye yönlendirdi.

Denekler 64 adet evli, heteroseksüel gönüllüden oluşuyordu. Bu deneklerin hepsi ayda en az bir kez seks yapıyorlardı.

Pittsburgh Üniversitesi araştırmacıları grubun yarısına hayatlarını normal devam ettirmelerini, diğer yarısına da seks yapma sıklıklarını ikiye katlamalarını söyledi. Katılımcılar seks hayatları ve mutlulukları hakkında günlük rapor verdi.

Hayatlarına normal devam eden grupta bir değişim olmazken seks yapma sıklıklarını arttıran grup daha az mutluluk ve cinsel haz hissettiklerini belirterek araştırmacıları şaşırttı.

Araştırmacılar, seks yapma sıklığını seksin kalitesi ile bir tutunca problemler ortaya çıktı. Seks yapma sayılarını iki katına çıkarması istenen çiftlerden sadece birkaçı bunu kabul etti.

Katılımcılar, araştırmacıların talimatlarına uymayı reddetti. Çoğu çift için seks yapma sıklığı geniş çaplı, hatta bazen zorlu uzlaşmaların bir sonucu. Yeni aşıklar yerinde duramazken uzun süredir birlikte olan çiftlerde durum değişiyor. Bir tarafın diğerinden daha sık seks yapmak istemesi çok yaygın bir durum olduğu için seks terapisine gidiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültürümüz seks yapma sıklığıyla çok ilgileniyor, kimisine göre bu bir takıntı. Çoğu çift, ne sıklıkta cinsel ilişkiye girdiklerini diğer çiftlerle karşılaştırıyor.

Çiftlerin seks yapma sıklıkları çok değişiyor. 40 yaş altı çiftler ayda ortalama 4-5 defa seks yaparken 40 yaş üstü çiftlerde bu rakam 2-3 arası. Eğer ayda 3 defa seks yapıyorsanız, bu sayıyı 6'ya çıkarmak ilişkinizi kötü etkileyebilir.

Carneige Mellon kalitenin sayıdan daha önemli olduğunu söylüyor. Ne sıklıkta seks yaparsanız yapın, işte araştırmacılardan seksin kalitesini arttırmak için birkaç tavsiye:

Planlayın.

Söylenene göre seks, iki taraf da yapmak istediğinde gerçekleşiyor. Ancak problem şurada başlıyor: İlk sevişmeden sonra partnerlerden biri daha fazlasını istiyor, bu da çatışmaya yol açıyor. Ortak bir anlaşmaya varabilmek için, terapistler genellikle iki tarafa da uygun olan vakitleri belirlemelerini ve bir seks takvimi oluşturmalarını öneriyor. Planlamak başta yapmacık gelebilir ancak uzun vadede çatışmaları engellemek için mükemmel bir çözüm. Tabii bu planlanan tarihler dışında da seks yapabilirsiniz ancak daha az libidosu olan partnerin üzerinden muazzam bir yük kalkıyor.

Yatağa gitmeden önce beraber vakit geçirin.

Kıyafetleri çıkarmadan önce kanepede azıcık sırnaşın, belki bir kadeh şarap için, gününüzün nasıl geçtiği hakkında konuşun, birbirinize masaj yapın ya da hoşunuza giden ne varsa...

Duş alın, birlikte ya da ayrı ayrı.

İki taraf da rahatlamış hissedince seks daha güzel. Duş almak da rahatlatıcı. Ayrıca hijyen problemini ortadan kaldırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erotik bir mod yaratın.

Temiz çarşaflar çıkarın. Mum yakın ve perdeleri hafif aralık bırakın. Biraz müzik çalın ve kıyafetleriniz üzerinizdeyken başlayın. 😉

Pornonun tam tersini yapın.

Seksi aşkın faaliyete dönüşmüş hali olarak görürseniz hem partneriniz hem de sizin için çok daha zevkli olacaktır.

Partnerinize hoşlandığınız şeyleri gösterin.

Bunu hareketlerinizle ve verdiğiniz tepkilerle de yapabilirsiniz. Partneriniz çıkardığınız seslerden neyden hoşlandığınızı gayet anlayacaktır.

Seks sonrasının tadını çıkarın.

Öyle hemen yataktan atlamayın, kıçınızı dönüp uyumayın. Birbirinize sarılın, kulağa fısıldamak da serbest. 😏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
38
21
14
12
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
foreverfreedom

Yine boş beleş içerik.