Görüş Bildir
Haberler
Dağıldık... Dağılmadık... Durun Bir Şey Deniyoruz Diyen 8 Grup

Dağıldık... Dağılmadık... Durun Bir Şey Deniyoruz Diyen 8 Grup

Emre Tanrıkulu
29.01.2015 - 00:33 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 18:41

Müzik yapmak zor, hayat zor, ekip olmak zor ve aile olmak zor...

Zorluklar içerisinde varız demek epey meşakkatli. Elbet bazı zamanlarda yıpranma, pes etme, hatta ayrılma söz konusu. 

Bazı durumlarda çocuk oyuncağı gibi gözükse de yeniden yola devam demek de, ayrılmak kadar doğal. Çoğu zaman da kitleyi sevindiren durumlar. 

Tonca grup var ayrılan, müziği bırakıp geri dönen falan ama biz 8 grup seçtik, 8 bize sonsuzu ifade ettiği için, müzik sonsuz bir yol olduğu için...

9. Pink Floyd

9. Pink Floyd

1965 doğumlu grup henüz babalarımızın ergenlik döneminde huzursuzlanmaya başlamıştı. Waters 'en üretken benim o zaman kararları ben veririm' demedi ama tavrı öyle anlaşılmaktaydı. Gilmour ise 'biz olmasaydık sen olmazdın' dememişti ama onun tavrı da böyle anlaşılmaktaydı. 1983 'The Final Cut' ile ayyuka çıkan gerilim 1984 itibariyle final yapmalarına sebep oldu. 

Efsane yardım turnesi Live 8 öncesi grup 4 şarkı ile tekrar bir araya geldi. Ayrılık kimine göre bir ömür, tarihe göre 21 yıl sürdü.

8. Black Sabbath

8. Black Sabbath

Kelimeler kifayetsiz, ansiklopediler yetersiz...  o kadar çok dağılma, ayrılma, toparlanma, eleman değişikliği yaşandı ki... Yine de listede olması gereken efsane grubu yazmadan geçemezdik.

7. Van Halen

7. Van Halen

Tam bir kardeş dayanışması. Solist David Lee Roth ile Eddie - Alex Van Halen arasında anlaşmazlıklar vardı. Muhteşem sahne performansları ve kuliste uçuşan içki kutuları. 84'te Lee'nin yerine Sammy Hagar gruba geldi. Van Halen kardeşler Sammy'i de bezdirdi. Son albüm ile açıklanan ve gerçekleşmeyen bir dünya turnesi ile Van Halen hala devam etmekte.

6. Megadeth

6. Megadeth

Çok fazla kötü alışkanlığı var ve bu gruba zarar veriyor, ayrıca Dave'in köpeği James'in arabasına pisliyor diye Metallica'dan kovulan Dave Mustaine 1983 yılında Megadeth'i kurdu. En önemli Trash gruplarından biri olan Megadeth 2002 yılında Metallica'ya dönmek ya da sol elinde solo atamamak durumları sebebiyle grubu askıya aldı. 2004 yılında ise grup devam dedi.

dipnot: Yahu bak Testament ne güzel yaptı bu olayı... Çok beceriksizsin bu konularda Dave.

5. Jay - Z (Shawn Corey Carter)

5. Jay - Z (Shawn Corey Carter)

Ceo'luk, MC'lik, prodüktör, rapçi, aranjör ve koca olarak mükemmel başarılara imza atan Jay-Z, 69 doğumlu. 2003 yılında 'yaş 35, yolun yarısı' deyip müzik ve sahne hayatını bitirdiğini açıklayan sanatçı, tüm zamanların en büyük isimleri arasına adını yazdırdı. Tarih 2006 yılını gösterdiğinde 'Kingdom Come' albümü ile geri dönüş yaptı. Albüm ilk haftadan 700 bine yakın sattı. (bazen bırakıp dönmek iyi bir 'strateji')

4. Justin Bieber

4. Justin Bieber

'Hi. Ben Justin. Sanatçı olarak büyümek istiyorum o yüzden de müziği bırakıyorum' demişti filmi vizyona girmeden bir kaç gün önce. 4-5 ay sonra turne ile geri döndü. Üzdü...

3. Teoman

3. Teoman

Gerçekten önemli gruplarla çalışmış, önemli bestelere ve cover çalışmalara imza atmış birisi Teoman. Barlas ile yaptığı 'Ne Ekmek Ne de Su' ile tanınmış, sözleri Orhan Atasoy'un, müziği Ercüment Vural'ın muhteşem eseri 'Gemiler' ile çıkış yakalamıştı. 2011'de -sevdiklerine daha fazla vakit ayırmak için- müziği bıraktığını açıkladı. 2012'de geri döndü.

2. Kurban

2. Kurban

95 yılında temelleri atılan Kurban, 97 yılında Roxy'de 3.cü oldu. Ülkemiz rock müziğin lokomotif gruplarından olmayı başaran grup, 4 albüm yaptı. Daha henüz bir kaç ay önce 'İnsanlar' albümünü yayınlamalarına rağmen Haziran ayında ayrıldıklarını açıkladılar. Burak, Athena'ya; Kerem, Demir Demirkan'a dahil olmuş ve Deniz ise Panik ile yola devam etmişti. 2007'ye saatler kala yeni yıl hediyesini hayranlarına sunan grup, 31 Aralık 2006 gecesi tekrar birleştiğini duyurdu.

1. Bonus : Yüzyüzeyken Konuşuruz

1. Bonus : Yüzyüzeyken Konuşuruz

Proje. Video kahramanları. Müzik grubu. Belki de en alışamadıkları 'Müzik Grubu' olmak oldu. 2011 yılında kurulan grup ilk başlarda bir paylaşım platformu üzerinden eserlerini dinleyiciler ile buluşturdu. 'Evdekilere Selam', 'Otoban Sıcağı'... 23 Ocak'ta grubun vokali Kaan Boşnak 'başladığı günden itibaren zaten çok fazla abartılmış bir projeydi, son yılda da iyice bir rock'nroll band'e dönüştü. kimler bunun farkında ama bu beni rahatsız ediyor. bir kişinin yaptığı projenin ötesine geçen durumlar oldu. benim hayalim de elbette bu değildi. ' diye bir açıklama yaptı. Çok kişi büyük bir üzüntü yaşadı. Ancak ne var ki üzüntüleri son bulduran açıklama 28 Ocak'ta yapıldı. Sound, hayal ve ideal sorunları çözülmüş, grup dağılmaktan vazgeçtiğini ve yola devam ettiğini açıklamıştı.

Şimdi 'para kimde' bilinmez ama çay taze, otoban sıcak ve sektör zor. 

Hakeden ve hakkını veren tüm müzisyenlere sabır, huzur ve bol konser dileriz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın