Görüş Bildir
Haberler
Curry: "Uzatmayacağım, En İyi Benim"

Curry: "Uzatmayacağım, En İyi Benim"

Batuhan
25.12.2015 - 11:14

2015-16 sezonunun çeyreğinin bittiği şu günlerde dünyanın en iyi basketbol oyuncusu kim sorusuna verilebilecek cevaplardan birkaçı bunlar olabilir. Ama en yaygın cevap, takımını geçen sezon şampiyonluğa ulaştıran ve NBA tarihinin en iyi başlangıcını yapmasında lider rolde olan isim Stephen Curry olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Curry de aynı düşünüyor

Peki Curry bunun hakkında ne hissediyor? Çoğu büyük oyuncu gibi, Curry de kendisinin en iyisi olduğunu düşünüyor. Kendisinin ve takım arkadaşlarının şu anda yaptıkları gibi domine etmelerine devam etmeleri için, bu şekilde düşünmenin doğru olduğuna inanıyor.

Öbür türlü, günlük hali gibi davranırsa, kendisinin, takım arkadaşlarının, organizasyonun ve taraftarın incinmesine yol açabilir. Kendisi bu teoriyi saha içinde her maçta destekliyor.

Sadece kendisi değil, takım arkadaşı Draymond Green de Curry'nin NBA'in yüzü olduğuna inanıyor.

"Benle başkasını karşılaştıranla tartışmam"

"Benle başkasını karşılaştıranla tartışmam"

Curry'nin 'en iyisi sen misin ' sorusuna verdiği cevap şu şekilde:

'Bence evet. Ben her gece yüksek seviyede performans gösteriyorsam, bu güveni bu şekilde ediniyorum. Benle başkasını karşılaştıranların tartışmalarına asla girmem. Sahaya çıktığımda, olmak istediğim seviyedeki biri gibi hissetmek isterim. Sahaya çıkınca bu şekilde düşünmezseniz, kendinize kötülük yapıyorsunuz demektir .

Curry, Draymond Green'in 'NBA'in yüzü' yorumlarıyla da ilgili konuştu.

' Buna katılırım . Bu cevap belirsiz mi bilemiyorum. Kazanan biri olmanız ve doğru yörüngede ilerleyen bir takımınız da olması gerekli. Ben bu kriterleri karşıladığımı düşünüyorum . Bundan ne çıkarsa iyidir. Ailemi ve koçlarımı temsil etme şeklim, bence hepsi ligin arzuladığı biçimde canlanıyor. Bu yalnızca benim. O rolü doldurmaya çalışmak için bir şeyi değiştirdiğim yok .'

Geçtiğimiz sezondan beridir olan Curry'nin dominantlığı gerçekten kayda değer. Tüm zamanların en iyi şutörlerinden biri olma yolundan, NBA'in günümüzde en etkili isim olmasına eğilmesi, Curry'nin süperstarlığa yükselmesi NBA hayranları için gerçekten etkileyici.

Geçtiğimiz sezon All-Star oylamalarında LeBron James'i geçip en çok oy alan isim olan Curry , bu sene de aynı tecrübeyi yaşayabilir. Ve Warriors'ın ligin elit tarihi içinde yer almaya çalıştığı şu zamanlarda, bu tecrübeyi kendisi adına ve takımı adına kaydettiği tarihi numaralar sırasında yaşayacaktır.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
10
6
1
0
0
0