Görüş Bildir
Haberler
Cüneyt Tanman: "Galatasaraylıların Endişelenmesine Gerek Yok"

Cüneyt Tanman: "Galatasaraylıların Endişelenmesine Gerek Yok"

Enver K.
20.07.2015 - 18:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, Arda Turan transferinden, santrfor ve stoper arayışları hakkında önemli açıklamalar yaptı, Melo'dan Fenerbahçe'nin transferlerine kadar pek çok konuda gündem yaratacak sözler sarfetti...

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman, Radyospor'dan Özgür Sancar'la Spor Kazanı programı canlı yayınına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Toplam 2,5 aydır yoğun tempoda çalıştıklarını ifade eden Tanman, transferler konusunda gündem yaratacak ifadeler kullandı.

“Arda için şartlar oluşursa…”

Arda Turan’ın Galatasaray’a kiralanması hakkında konuşan Tanman, “Başkanımızın Ahmet Bulut’a da söylediği, Arda’ya her zaman kapının açık olduğudur. Arda’nın manevi bir bağı var ama kararı Barcelona verecek. Arda Galatasaray’ın önemli bir değeri. Arda Galatasaray’dan gitmeden önce de burada görev yapıyordum ve ciddi eleştiriler vardı, o dönemde ben arkasında durdum. Antalya seyahatini herkes hatırlar. Barcelona’ya gitmesi bize gurur veriyor. Ama taraf olmamız zor. Manevi olarak isteyebiliriz ama Arda’ya yatırım yapan dünyanın en büyük kulüplerinden Barcelona’nın kararı önemlidir. Bir şart oluşursa teknik heyet ve yönetim üzerine düşeni yapar” dedi.

Tanman bu konuda Galatasaray ve Barcelona arasında bir yazışma ve diyalog olmadığını da söylerken, “Şu anda sadece başkanımızın Arda’ya sıcaklığından oluşan bir yaklaşımı var. Biz de başkanımızdan farklı bir şey düşünmüyoruz” diye konuştu.

“Arda’yı Fenerbahçe’nin de istemesi konusunda yorum yapmayı gerek görmüyorum” diyen Tanman, “Arda Turan Bayrampaşa’nın Dâhisi” kitabının da GS Store’larda satılması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Burak Yılmaz transferi engelliyor mu?

Son dönemde Burak Yılmaz’ın santfor transferini engellemek istediği yönünde spkeülasyonlar çıktığını ifade eden Tanman, transferin hocanın raporu ve yönetimin kulüp şartlarını değerlendirip alacağı kararla yapıldığını ifade ederken, “Hoca ve yönetim kararı değil de oyuncular tarafından transfer çalışması uygulamaya sokuluyorsa yanlış giden bir şey vardır. Bu da yönetim zaafıdır. Yıldız oyuncular değerlidir, elbette onlarla sıcak ilişkiler fazladır ama transfer planlaması farklı bir durumdur. Burak’la ilgili sanki santrfor transferine engel olduğu yönünde imalar oldu, belki bilgi eksikliğinden kaynaklı konulardı. Net belirtmem lazım ki bir söylem ve sitemleri olmamıştır. Galatasaray’ın transferde prosedürü farklıdır, yönetim kararı son noktadır” diye konuştu.

“Stoper ve santfor arayışında en az 5 alternatif isim var”

“Transferde santrfora bir transfer ve bir de defansa stoper transferi düşünülebilir. İkinci kamp dönemimi görmeden sağ bek veya herhangi başka bir bölge için bir şey söylemek doğu olmaz” diyen Tanman, transfer sezonun bitmesine çok zaman olduğunu ve panik yapmanın bir gereği olmadığını kaydetti.

Ellerinde çok geniş bir liste olduğunun da altını çizen Tanman, “Galatasaraylılar şunu bilmeli ki; transfer konusunda Türkiye’nin ve de Avrupa’nın oyuncu izlemede en geniş imkana sahip kulüplerinden biriyiz. Elimizde çok oyucu var ama imkanı ve zamanı iyi kullanmak istiyoruz. İki kupalı takımı değiştirmek çok da doğru değil. Önemli oyuncular var takip ettiğimiz, taraftar bilsin ki bu yönetim elimden geleni yapacaktır. Kaygılar için erken, transfer sezonu bitmiş olsa, transferi kapattık desek eleştirilme hakkımız var. Ama eksik noktalarımıza takviye yapıyoruz. İlk kamp dönemi bitti, bu bir ön hazırlık dönemiydi, ikinci kamp dönemi daha ciddi olacak. Kadro konusu da netleşecek. Ayrıca takip ettiğimiz oyuncular var. Transfer istediğimiz bölgelere 5’er tane çok ciddi oyuncu alternatifimiz var. Hazırlık maçlarına kadar bir şeyler olabilir ama bu maçları beklemek ve hocanın kafasındaki net raporu almak önemli”.

5 oyuncu alternatifi konusu açan Tanman, “5 alternatif var demek sözün gelişi elbette. 5 de olabilir 10 da olabilir. Kendi kriterimizde takımımıza layık gördüğümüz oyuncu sayısı çok fazla. Bunlardan takip ettiklerimiz var. Ön planda olanlar ve arkasında olanlar var, ciddi bir çalışma yapılıyor. Yani oyuncu bulmakta sıkıntımız yok ama doğru tercihi yapmamız önemli. Bundan evvelki yıllarda bu tür sıkıntılar yaşandı. Kamuoyu baskısı ve taraftarın isteği ile yanlışa adımlar da atıldı. Hamza hocaya güvenmek önemli. Takımı aldığı şartlar belli, takımı şampiyon yapmış ve zaafları bilen bir teknik adamla yola çıktık. Eksikleri bildirecek” diye konuştu.

Podolski örneği ve Galatasaraylı olmayanların “kaygı oyunu yarattığı” iddiası

“Herkesin gönlüne su serpecek girişimler olacak” diyen Tanman şöyle devam etti;

“Podolski öyle olmadı mı? Böyle kaygılar vardı ama isim ve bütçe olarak istediğimiz noktada gerçekleşti. Yine böyle transfer olacak. Yollamak ve almak istediğimiz istediğimiz isimler var ve 2,5 aydır ciddi çalışmalarımız var. Arayışlar sona ermedi, transfer bitimine ciddi süre var, Galatasaray taraftarının bu yönetime, Hamza hocaya desteğinin tam olması lazım. Dışarıdan gelecekler önemlidir ama yalnız yıldızlar yerine bir takım olmak çok daha önemlidir. Bizim bir iskeletimiz vardı, şampiyon kadroda önemli oyuncular ve yıldızlar var. Bunu korumak da önemli. Bir de bu kadroya ivme yaratacak takviyeler gerektiğinin farkındayız. İnsanların kaygılarını giderecek adımlar attığımızdan şüphe olmasın. Taraftarın tepkisi önemli ama Galatasaraylı olmayanların da bu tarz kaygı yaratma oyununa gelmemek lazım. Taraftar yönetim futbolcular kenetlenirsek her şeyin üzerinden gelebiliriz. Kaygıları anlıyoruz ama biraz güvenmek biraz inanmak ve sabretmek önemli”

“Transferin gizemli bir tarafı olmalı” diyen Tanman, “Bugün de transfer olabilir, yarın da, ya da 15 gün sonra da.. Gün vermek doğru değil” diyerek süre vermekten kaçındı.

Fenerbahçe’nin transferleri için gönderme!

Fenerbahçe’nin yıldız transferlerinin baskı yaratmadığını da kaydeden Tanman, “Diğer takımların bir baskısı olmamalı, çünkü onların şartlar faklıdır, bizim şartımız farklıdır. Biz şampiyon olmuş, kupayı almış bir kulübüz. Tamamen tüm kadroyu değiştirme lüksümüz yok. Değerli rakiplerimizden birinin farklı bir politika uygulaması içindeki şartlardan kaynaklanır. Ama bu konuda yorum yapmak etik de değil zaten. Ben oyuncularımıza verdiğimiz değer, alacağımız yıldızlarla ilgili kalite hakkında konuşabilirim” dedi.

“Melo istiyorsa seve seve, istemiyorsa…”

Melo’nun kampa katılıp katılmayacağı konusunda da yorumlar yapan Tanman, “Biz bu konuda tavrımızı koyduk. Melo takıma ciddi katkısı olan önemli bir oyuncu. Ayrıca taraftarın da sevdiği bir oyuncu ama onun istemesi son derece önemli. Bizim de şartlarımız var. Melo burada kalmak bu mücadelenin ve takımın parçası olmak istiyorsa seve seve… Ama istemiyorsa başka konu.. Şu an konuyu bu durumda tutmak daha doğru” ifadelerini kullandı.

“Carole, Scout Ekibi’nin başarısı”

Kendilerine transfer döneminde yüzlerce öneri geldiğinin altını çizen ve ancak scout ekibinin belirlediği oyunculardan Lionel Carole’un büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Tanman, “Uzun süredir bir izleme süreci vardı. Ben gelmeden izlenmye başlanmıştı ama ben gelince de en dikkat ettiğim isimlerden oldu. Scout’un amacı bilinmeyen gözden kaçan oyuncuları planlamaya katmak. Carole da scout ekbinin başasırıdır. Scouting araştırır inceler, ama karar vermek de her şeyden önemlidir. Hamza Hamzaoğlu ve yönetimin kararı da bu aşamada önemlidir” dedi.

Gervinho, Huntelaar, Alex Telles…

Tanman, Gervinho ve Huntelaar gibi transferde adı anılan isimlerle ilgili yorum yapmazken, “Önceliklerimiz var, isimlere çok girmek istemiyorum” dedi. Tanman, adı önemli takımlarla anılan Alex TelleS için de resmi bir teklif almadıklarını kaydetti ve “Duyumlar geliyor ama henüz resmiyete dökülmedi” dedi.

Akademi çalışmaları hızlandı

Sponsorluk konusunda da çalışmalar olduğunu ve Salı günü yönetim kurulu toplantısında bu konuda bilgi alacaklarını kaydeden Tanman, “Kısa vade hedeflerle ilgili açıklamalar daha çok önemseniyor genelde ama şu an altyapı ve Florya’daki çalışmalarımız başladı. Oyuncularımızın kendi kamp yerler,, akademi organizasyonu hakkında önemli çalışmalar var. Avusturya kampına da bu nedenle gitmiyorum, amacımız Galatasaray’ın geleceğini doğru temellere oturtabilmek. Bu manada Akademi’nin başına geçecek ismi de belirledik ve bunun kararını yönetim kurulunda aldırmaya çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Turkfutbol

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın