Görüş Bildir
Haberler
Saray'dan HDP'ye Suruç Tepkisi: 'Siyasi Rant ve Erdoğan'ı Yıpratma Peşindeler'

Saray'dan HDP'ye Suruç Tepkisi: 'Siyasi Rant ve Erdoğan'ı Yıpratma Peşindeler'

Deniz Gök
21.07.2015 - 23:13 Son Güncelleme: 21.07.2015 - 23:14

Fotoğraf: Al Jazeera / Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Suruç'taki saldırıya ilişkin olarak Demirtaş'ın bugünkü açıklamalarına yanıt verdi. Bazı siyasiler rant uğruna vatandaşları tahrike kalkışıyor diyen Kalın, Demirtaş'ın hayal ürünü iddialar ve kasti çarpıtmalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yıpratmaya çalıştığını ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suruç'taki terör saldırısı sonrasında güvenlik birimleri ve adli makamların kapsamlı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 'Tüm bu gerçekler ortadayken, bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, milletimizi acıya boğan terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri gerçekten esef vericidir' dedi.

'Hayal ürünü iddialarla Erdoğan'ı yıpratmaya kalkışmak...'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün Suruç’ta yaptığı konuşmada, hayal ürünü iddialar ve kasti çarpıtmalar eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yıpratmaya kalkışmasının asla kabul edilemeyeceğini' belirtti. 

Sözcü Kalın'ın değerlendirmeleri şöyle:

'Sayın Cumhurbaşkanımızın, kameralar huzurunda yaptığı değerlendirmede, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına başsağlığı dilediği tüm kamuoyunun malumu iken, açıkça yalan söylemek, tam aksi iddialar ortaya atmak, izansızlıktan başka bir şey değildir. 

 'DAEŞ iddiaları gerçek dışı'

Türkiye’nin DAEŞ terörünü kınamadığı, mensuplarına karşı operasyon yapılmadığı biçimindeki iddialar da tamamen gerçek dışıdır.  

Türkiye'nin, DAEŞ de dahil olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı olduğu, terörün her türüyle mücadele etme konusundaki kararlılığı izahtan varestedir. Buna mukabil PKK’nın terör eylemlerine karşı çıkmayan, tersine onu şirin göstermek ve meşrulaştırmak için çaba sarf edenlerin durumu da ortadadır.'

'Siyasi rant uğruna tahrike kalkışmaları esef verici'

Kalın, 'Tüm bu gerçekler ortadayken, bazı siyasilerin siyasi rant uğruna vatandaşlarımızı tahrike kalkışmaları, milletimizi acıya boğan terör saldırısını dahi husumet tohumları ekme fırsatı olarak görmeleri gerçekten esef vericidir.' ifadelerini kullandı.

Demirtaş ne demişti?

Demirtaş ne demişti?

Bugün Suruç'a saldırının yapıldığı bölgeye giderek açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışı gezisini yarıda kesmemesine ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilememesine tepki göstermiş, IŞİD’in Erdoğan tarafından savunulduğunu öne sürmüştü.

'IŞİD hücrelerine operasyon yapın'

Demirtaş açıklamasında; '10 bin HDP'liyi belediye başkanından parti üyemize kadar 10 bin kişiyi bir yılda tutuklayıp içeri attınız. Samimiyseniz bu ülkedeki IŞİD yuvalarını tutuklayın, uyuyan IŞİD hücrelerine operasyon yapın. Buradan IŞİD'e yardım gönderenlere, adam gönderenlere operasyon yapın, görelim ve inanalım IŞİD'in üzerine gidiyor musunuz. 

'Türkiye kayıtsız kalıyor'

Adıyaman, Bingöl ve Konya'dan IŞİD'e elaman gönderen transit şirketler gibi çalışan sivil toplum örgütleri var. Adı dernek ama asıl görevleri IŞİD'e elaman göndermek. Dünyanın dört bir yanından gelen teröristleri buralarda örgütlüyorlar buradan Suriye'ye ve Irak'a gönderiyorlar. Türkiye bütün bunları engelleme konusunda kayıtsız kalıyor.' ifadelerini kullanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0