Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanının Torunları, Dizi Karakterleri: Taşeron İşçilere Kadro Soruları Meclis Gündeminde

etiket Cumhurbaşkanının Torunları, Dizi Karakterleri: Taşeron İşçilere Kadro Soruları Meclis Gündeminde

TBMM ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’ndeki taşeron işçilerin kadroya alınması için yapılan sınavda sorulan sorular Meclis gündeminde. Açılan sınavda adaylara, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” adlı dizinin karakterleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç torunu olduğu, Adalet Bakanının ismi gibi sorular yöneltildi, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok soruları TBMM gündemine taşıdı. 

Adaylar şikayetçi: 'Soruların mesleklerimiz ile alakası yok.'

Adaylar şikayetçi: 'Soruların mesleklerimiz ile alakası yok.'

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, Altıok, TBMM'de kadro almak isteyen işçiler için yapılan sözlü mülakatta “Cumhurbaşkanımızın kaç çocuğu, kaç torunu var?”, “Cumhurbaşkanımız nerelidir?”, “Cumhurbaşkanımız kaç yaşındadır?” gibi sorulara yer verildiğini söyledi. Altıok, görüştüğü adayların kendisine soruların meslekleriyle ilgisi olmadığı gerekçesiyle şikayette bulunduğunu belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Altıok, iki kurumda yapılan mülakatta sorular sorular hakkında Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. 

CHP'li Altıok, soru önergesinde “Çalışılan ve kadroya geçilmek istenilen mesleklerle ilgisi olmayan soruların işçilere sorulduğu iddiaları doğru mudur? Bunun gerekçeleri nelerdir? Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı iddia edilen mülakat sorularında Atatürk devrimlerinden önce, Tayyip Erdoğan'la ilgili sorular sorulmuş mudur? Adaylara yöneltilen bu tip sorular, adayların yaşam tarzı ve inançları doğrultusunda tercih edilerek yerleştirileceği anlamı doğurup, adayların iktidarın istediği profillere uygun olan ve olmayan olarak ayrılmasına ve fişlenmesine yol açmayacak mıdır?” sorularını yöneltti.

İsminde kaç harf var? Konya müftüsünün adı nedir?

İsminde kaç harf var? Konya müftüsünün adı nedir?

Meclis gündemine taşınan ve taşeron işçilere mülakatlarda sorulduğu öne sürülen sorulardan bazıları şu şekilde: 

Cumhurbaşkanımızın kaç çocuğu, kaç torunu var?, Cumhurbaşkanımız nerelidir?, Cumhurbaşkanı kaç yaşında?, İslam'ın kaç şartı vardır?, Kuran'ı Kerim'in ilk suresi nedir?, Osmanlı padişahlarını sayın. İsminde kaç harf var?, Konya Müftüsü'nün adı nedir?, Tebbet Suresi'nin anlamı?, Bosna Hersek Cumhurbaşkanının adı nedir?, Afrin harekatı komutanlarının isimlerini sayabilir misiniz?, Ertuğrul Gazi'nin anne ve babasının adları nedir?, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' adlı dizinin karakterleri kimlerdir?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1083
432
102
71
39
27
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ulrica

televizyon izlerken babam hep sınavda bunlar çıkmayacak derdi çıkarmış 🤔🤔

nazan

ahha benim annemde öğretmenler sana bunları sormayacak diyodu

BlackWater

Eşkiya Dünya'ya değil ama Türkiye'ye hükümdar olabiliyormuş demek ki!

Pasif Kullanıcı

İyi bari pilav nasıl yapılır diye sormamışlar. Elma ağacı kaç santim arayla dikilir diye de sormamışlar. Yasin suresini tersten oku falan da diyebilirlerdi. ... Devamını Gör