Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Taliban Lideriyle Görüşebilirim'

etiket Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Taliban Lideriyle Görüşebilirim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınları söndürmede başarılı olduklarını söyledi. Erdoğan 'Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna girdik' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk- Kanal D ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirten Erdoğan, yangınların çıkış nedenlerini araştırdıklarını aktardı. Erdoğan, 'Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT'in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat'ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var. Devam eden bütün soruşturmalarda da ulaştığımız neticeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız' dedi. 

Erdoğan, son 19 yılda yangına müdahalede hem kara hem hava araçlarını yenileyerek sayılarını artırdıklarını söyledi.  Yangınla mücadele hava filosunu ise çok daha verimli hale getirdiklerini savunan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Yangın söndürme uçaklarımızın su atma kapasitesi artırıldı. Kiralama yollarına da gittik, dost ülkelerden de destekler geldi. Coğrafyamızda yangın söndürmede en önemli helikopterlerden 2002 yılında 18 adet var iken 2020'de bunu 39'a çıkardık, bu süreçte bu rakam 60'a yaklaştı. Bu helikopterlerle çok ciddi işler gördük. Rusya'dan 3 tane aldık bu süreç içerisinde. Önümüzdeki yıl daha farklı bazı düşüncelerimiz var. Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağımızı satın alacağız. Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna girdik. Yangınlarda ilk defa kullanmaya başladığımız İHA'lar sayesinde ilk müdahaleyi 12 dakikaya indirdik.'

"Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak"

"Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak"

Erdoğan, yangınlardan etkilenenlere yapılacak yardımlar hakkında bilgi verdi. Daha ilk gün zarar tespit komisyonlarını devreye soktuklarını belirten Erdoğan, 'TOKİ işi yüklendi, süratle 1 ay içerisinde inşaatlarımıza başlayacağız. Hedefimiz 1 yılda bu inşaatları tamamlamak' dedi.  Erdoğan, 'Ben kiraya çıkabilirim, ev bulabilirim' gibi talepleri olanlar varsa da kiralarını vermek suretiyle buralara çıkabilirler. Kiraya çıkmak istiyorsan biz kiranızı vereceğiz, kiraya çıkabilirsiniz. Mobilyasını, beyaz eşyasını hepsini almak suretiyle onları oralara yerleştirmekte kararlı olduğumuzu ifade ettik' açıklamasında bulundu. 

Yanan ormanların başka bir amaçla kullanılamayacağını anlatan Erdoğan, 'Bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık da yapılamaz. Yanan orman alanlarının bugün nasıl yeniden ağaçlandırdığımız ortada. Bizim 19 yıllık iktidar dönemimizde yapmış olduğumuz ağaç dikimi 5 buçuk milyar adet. Vatandaşlar 'Bay Kemal'in yalanlarına itibar etmesin. Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak' ifadelerini kullandı.

"THK uçakları çürümeye terk edildi"

"THK uçakları çürümeye terk edildi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

THK uçaklarıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Erdoğan, 'Birkaç yıl önce kurumun elindeki uçakların yetersiz olduğunu, THK'nın mezarlığa döndüğünü söylemiştim. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi çalışır durumdaki uçakların da bakımını yaptırmayarak hepsini çürümeye terk etmişler. Bunların 3 tanesi pert, 6 tanesi 'eh'. THK 1985'ten itibaren Orman İdaresi'ne yangın söndürme hizmeti vermiş. Bunun için de karşılığında çok ciddi bedeller almış devletten. Ama filosunu genişletme, mevcut uçaklarını modernize etme derdi olmamış' dedi.

"Sosyal medyada hiç olumlu bakmıyorum"

"Sosyal medyada hiç olumlu bakmıyorum"

Sosyal medyaya hiç olumlu bakmadığını söyleyen Erdoğan, şunları dile getirdi:

Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanını yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor. Amerika'da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye'de senin ofisin yok, görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Ofisini açacaksın, vergini ödeyeceksin, açmadığın takdirde bedelini ödeyeceksin. Gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar. Bu yıkıcı faaliyetleri yapanlara bakıyor ve hiç şaşırmıyoruz. Hiç şaşırmadığımız gibi 'Bir bedeli olsun artık' diyoruz.

"Ekşi Sözlük bedelini ödeyecek"

"Ekşi Sözlük bedelini ödeyecek"

Ekşi Sözlük'te açılan bir başlıkla ilgili soruşturma açılmıştı. Erdoğan bu konuyla ilgili şunları kaydetti:

'Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak, kişilere hakaret edilmesine, milli ve manevi değerlere küfür edilmesine ayaklanma çağrılarına müsaade etmeyiz. Bu platformda, yalan haber, ırkçılık, terör çağrılarının yatağı olmuş vaziyette. İtibara suikastı ne ararsan bunlarda var. Yalan tezgahı gibi çalışıyorlar. Adı üstünde Ekşi Sözlük, bayağı ekşi.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Taliban liderini kabul edebilirim"

"Taliban liderini kabul edebilirim"

Erdoğan Afganistan üzerinden gelen göçmen akınına da değindi. Erdoğan, Bizim şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Tamamıyla sınırlarımız bu surlarla, duvarlarla örülüyor' dedi.

'Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı. Taliban'la bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı' diyen Erdoğan, 'Bu konuda da bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. Bizim bu tür şeylerde eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak bu defa Afganistan'daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz' ifadelerini kullandı.

Okullar zamanında açılacak mı?

Okullar zamanında açılacak mı?

Milyonlarca veli, öğrenci ve öğretmen okulların zamanında açılıp açılmayacağını merak ederken, Erdoğan bu konuyla ilgili şunları aktardı:

'Kabine toplantısında yeni Milli Eğitim Bakanımız bize sunumunu yapacak, bu da o konular arasında yer alıyor. Temennimiz odur ki yüz yüze eğitime geçebilmek. Bu konuyla ilgili Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımız açalım diyorsa biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz.'

Fındık alım fiyatını açıkladı

Fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık alım fiyatlarını da duyurdu:

'Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26 buçuk liradır. Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize verdiğimiz alan bazlı mazot ve gübre desteğini de kg'de 2 lira olarak veriyoruz. Tüm bunları fiyatlara ilave ettiğimizde fındık fiyatları kg'de 29 buçuk ile 30 lira arasında gerçekleşiyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
734
277
271
26
21
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
begonvila

O kadar hızlıyız ki, Antalya dan muğla ya kadar ormanların % 70 i yandı

Ozan

Bugün yangın yüzünden Antalya da hava korku filmlerinde ki gibi oldu, puslu gri bir görüntü vardı, havadan kül yağdı. iyi ki erken müdahale edildi gerçekten.... Devamını Gör

Malum Şahıs

Goebbels : Eğer bir yalanı yeterince uzun, yeterince gürültülü ve yeterince sık söylerseniz, insanlar inanır. İnsanları, bir yalana inandırmanın sırrı, yalan... Devamını Gör

Aykızı

Yalan makinesine bağlanarak konuşsa, makine bile bozulur.