Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Üç Başkana Uyarı: İstifa Etmezlerse 'Neticesi Ağır Olur'

etiket Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Üç Başkana Uyarı: İstifa Etmezlerse 'Neticesi Ağır Olur'

FreiGeist
19.10.2017 - 09:58 Son Güncelleme: 19.10.2017 - 14:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç başkana sert bir tonda istifa uyarısı geldi. İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili belki de ilk defa bu kadar açık konuşan Erdoğan “Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey'e bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde” dedi. Gazetecilerin “Başkanlar istifa etmemekte direnirlerse ne olacak?”sorusuna Erdoğan'ın yanıtı ise sert ve net oldu: “Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hande Fırat'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde neticenin ağır olacağını vurguladı.

Erdoğan istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili  şöyle konuştu:

'İstanbul’da Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. 

Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey’e, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde... Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. İstifa, partiden ayrılma, kopma demek değildir. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. İl başkanları toplantısında da söyledim; ‘Ben buraya geldim, burada ilanihaye kalayım’ olmaz.'

Erdoğan basın mensuplarının “Başkanlar istifa etmemekte direnirlerse ne olacak?”sorusuna ise 'Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur' yanıtını verdi.

Şimdi gözler, Ankara, Bursa ve Balıkesir’de.

Şimdi gözler, Ankara, Bursa ve Balıkesir’de.
Şimdi gözler, Ankara, Bursa ve Balıkesir’de.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 20 Ekim'de istifa edeceği yönünde iddialar var.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 20 Ekim'de istifa edeceği yönünde iddialar var.

Ankara kulislerinden basına yansıyan iddialara göre Gökçek, doğum gününde yani 20 Ekim tarihinde istifasını açıklayacak.

AKP'de belediye başkanlarının istifa süreci İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile başlamıştı.

Ve ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa etmişti.

Mehmet Keleş'in ardından üçüncü istifa haberi iddiaların aksine Ankara'dan değil Niğde'den geldi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
133
72
38
19
19
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakan a

ileri demokrasi. seçilmiş adamı emirle indiriyor herif. siz hala demokrasiden bahsediyorsunuz.

ugrozdmr23

Ne alakası var ? sen bir partiyi temsilen ordasın ve eğer onu temsil edip gereğini yapmıyorsan (tıpkı bdp bld gibi) gereğini yaparlar. bol keseden sallayın m... Devamını Gör

AbSurDMaN

Noldu Melih ya foton gitti? jdfhgjfdgj normalde böyle bir görevden almaya Gökçek bile olsa sesimizın çıkması lazım ama sen seçime müdahaleyle geldin gökçek b... Devamını Gör

Taner Şengül

Gönük isterdi ki Melih'ten sonraki de seçimle gelsin, but we all know how it ends :(

sulo1719

Adamları görevlerinden istifaya zorluyor. Bu açıkça diktatörlüktür.