Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı: 'Onların iPhone'u Varsa, Kendi Ülkemizde Vestel Var'

etiket Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Boykot Çağrısı: 'Onların iPhone'u Varsa, Kendi Ülkemizde Vestel Var'

FreiGeist
14.08.2018 - 12:04 Son Güncelleme: 14.08.2018 - 17:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  'Amerika'nın elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız. Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SETA tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "İktidarının 16. Yılında AK Parti Sempozyumu"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eskiden bu işler, daha sofistike, daha örtülü, daha dolaylı yollardan yapılıyordu. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar' dedi. 

'Bugün ülkemiz her bakımdan dünyadaki en sağlam bankacılık sistemlerinden birine sahiptir' diyen Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

'Türkiye ismini kapatıp ekonomik verilerimizi, yerli yabancı, dost düşman kime gösterirseniz gösterin bir gariplik olduğunu fark edecektir. Dünyanın toplamda 17'nci, satın alma paritesine göre 13'üncü büyük ekonomisi olmamızın bu derece büyük bir husumete yol açması akla ve mantığa uygun değildir.'

"Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var" 📹

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti: 

'Bunlar sahada bize istediklerini yaptıramayınca tıpkı diploması gibi, tıpkı askeri güç gibi, tıpkı sosyal ve siyasi istikrarsızlık gibi ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaktan çekinmiyorlar.

Yaşadığımız sürecin bize bir maliyeti vardır ama operasyonu gerçekleştirenlere de bir maliyeti olduğu şüphesiz.

Daha çok üreteceğiz, daha çok ihraç edeceğiz, depoları kilitlemenin anlamı yok.'

Erdoğan, 'Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini üretip dışarı satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var.'

📈 Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte sert yükselen Vestel Elektronik hisse senetlerinde günlük yükseliş yüzde 7'yi aştı.

📌 #Boykot sosyal medyanın gündeminde

📌 #Boykot sosyal medyanın gündeminde

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
716
519
254
108
93
22
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
shiroshinju

Vestel ve Iphone kıyaslamış.Ben hayatımda vestel kadar leş telefon üreticisi görmedim.Aklı olan almaz zaten.Dün Trump uçak anlaşmasını durdurdu,bugün bu çıkı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

16 sene boyunca kendi teknolojimizi uretseydik ve amerikan markalarina boykot uygulasaydik simdi kendi vatandasimiz yabanci marka yerine yerli marka satin al... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hmm, Sony'nin lensini kullanan iPhone da Amerika malı değil o zaman öyle mi? Amerikan işlemcisini kullanan Samsung da Kore malı değil o zaman öyle mi?

gaydırı guppak

ya bizim ki tavşan dağa küsmüş meselesi değil mi