Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu Asla Geri Çekilme Değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu Asla Geri Çekilme Değildir'

Deniz Gök
23.02.2015 - 21:16 Son Güncelleme: 23.02.2015 - 21:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şah Fırat operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türbe ve askerlerimizi bize karşı şantaj aracı olarak kullanmak isteyenlerin oyunları bozulmuştur” dedi.

Gecici köy korucularını Cumhurbaşkanı Sarayı'nda kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

'Şah Fırat operasyonunun gerekçesi güçlüdür, icrası da başarıyla yürütülmüştür. Bu asla bir geri çekilme, ecdadımızın ve tarihimizin emanetinden vazgeçme değildir. Yapılan iş, sadece Türbeyi korumakla görevli olan askerlerimizin, oradaki topraklarımızı korumakla görevli olan askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve taşıma işlemidir.

'OYUNLARI BOZULDU'

Askerlerimizin can güvenliği her şeyin önünde geliyor. Bu taşınma işlemiyle Süleyman Şah Türbesi'ni ve oradaki askerlerimizi bize karşı adeta bir şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunları da bozulmuş oluyor.

'ESEF VERİCİ'

Biz bu oyunları bozarken, içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle kendi devletine, kendi hükümetlerine ithamlar yöneltmeleri çok üzücüdür, çok düşündürücüdür. Bilhassa muhalefet partilerinin bu konuda Esed rejimiyle aynı çizgiye gelmiş olmaları esef vericidir.

Türbe yine Suriye topraklarında olacaktır. Türkiye bu tür operasyonları geçmişte defalarca yapmıştır. Olay bir haftalık, bir aylık değil. Aylardır bunun çalışmalarını yaptık. Plan irade altında yürütüldü, saati geldi yapıldı.

'MİLLETİMİZ PRİM VERMEZ'

Bundan hepimizin gurur duyması gerekir. Bu operasyonla ilgili olumsuz bir hava oluşturmak isteyenlerin, Türkiye'nin ve milletimizin menfaatlerini korumak gibi bir düşünceleri asla yoktur. Milli meselelerden siyasi sonuç devşirmek isteyenlere milletimiz bugüne kadar pirim vermemiştir. Bu meselede de vermeyecektir.'

Şehit olan astsubay Halit Avcı'ya bir kez daha Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, operasyona katılan görevlilere teşekkür etti.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0