Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: ‘Bahçeli'yi Muhatap Almayacağım’

Erdoğan: ‘Bahçeli'yi Muhatap Almayacağım’

ATKN
14.08.2015 - 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ile CHP'nin koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ile ilgili sorulara ''Netice belirleyici değil. Başbakan, MHP ile görüşecek'' dedi. Bahçeli'nin sözleri hatırlatılan Erdoğan, ''Bahçeli'yi muhatap almayacağım. Şahsıma, ailemle ilgili edep sınırlarını çok aşan ifadeler kullanmıştır'' yanıtını verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Kıble Dağı'nda yapımı tamamlanan Kıbledağı Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camisi'nin açılış törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Buraya gelip gidenler için ihtiyaca cevap veren bir mescit değildi, daha sonra hemşehrilerimin de özellikle ısrarları neticesinde bazı hayırsever kardeşlerimin de destekleriyle güzel bir mimari olsun istedik, çünkü bizim kadim medeniyetimiz estetiği öne çıkarmış ve bu estetikle de tarihe mühürler vurmuştur. Şimdi Kıble dağında da hamd olsun böyle bir mührün vurulmuş olması bizleri gerçekten mutlu etmektedir. Burada bizim medeniyetimizin inşallah bir mührü olan bu mescidimiz, camimiz var' diye konuştu.

Cami çevresinde dinlenme yerleri bulunduğunu aktaran Erdoğan, çevre düzenlemesinin yapılması konusunda emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığına teşekkürlerini iletti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi ise artık burası bir çekim alanı haline de gelmiş bulunuyor, dolayısıyla yaz mevsimlerinde Rize'ye gelen bütün hemşehrilerim inanıyorum ki Kıble Dağı'nı geçmeyecektir, geçemeyecektir, buraya muhakkak uğrayacaktır. Bunun dışında da burası artık çekim alanı haline gelmiştir. Çünkü ramazan aylarında da buranın hareketliliğini biliyorum' dedi.

Camii konumu itibariyle ve doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

'Bahçeli'yi muhattap almayacağım'

Bahçeli edep sınırlarını aştı. Hangi alanlar içerisinde çalışmam gerektiğini gayet iyi bilirim. Siyasi mazilerini de çok iyi bilirim. Bahçeli'yi muhattap almayacağım. Şahsıma, ailemle ilgili edep sınırlarını çok aşan ifadeler yapmıştır, o yüzden muhattap almıyorum. Onunla ilgili bütün süreçler yasaldır. Sonuna kadar kullanacağım yasal haklarımı.

AKP- CHP görüşmesinin olumsuz sonuçlanması

Dünkü netice aslında belirleyici bir netice değil. Başbakan MHP ile görüşüp sonuca bakacak. Bu görüşmeden sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar onu o zaman görüp, ona göre nihai durumu değerlendirmemiz gerekiyor.

(Hükümet kurma görevinin CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'na verilmesi seçeneği) Şartlar çok değişti, nihai noktayı görelim ondan sonra kararımızı veririz.

'Müsebbip Erdoğan' diyenler ispat etmeli

'Müsebbip Erdoğan' diyenler ispat etmeli. Sonuçta etkim olduğunu söyleyenler sözlerini ispatlayamadı.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli ne demişti?

CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP'den randevu istemişti. Talebe yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamasında şunları söylemişti:

'Milliyetçi Hareket Partisi AKP'yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Sayın Davutoğlu'ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü tam manasıyla görmek en tabii ve haklı beklentimizdir. Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta koalisyon hükümetlerini kötülemiş, milli iradenin kararını tartışmaya açmış, dedikodu kazanını kaynatarak Davutoğlu'nun zihni melekelerine ipotek koymuştur. Türkiye tek bir kişinin egosuna, tatminsiz iktidar hastalığına ve koltuk hırsına adeta boyun eğmiştir. Sayın Davutoğlu'nun Erdoğan'ın tembih ve telkini altında yalandan ve iş olsun kabilinden sürdürdüğü koalisyon temasları ülkemizin önünü tıkamış, siyasi uzlaşma dinamiklerini budamıştır. Nitekim demokrasi ve demokratik teamüller sakatlanmıştır' ifadelerini kullanmıştı. 

Bahçeli'nin şartlarında öne çıkanlar şöyleydi:

  • '17-25 Aralık dosyası açılacak'

  • 'Hırsızlardan hesap sorulması için Bilal oğlan dahil herkes yargıya gidecek'

  • 'Çözüm süreci sona erdirilecek'

CNN TürkHürriyet ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0