Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Engin Altay'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik 'Menderes' Benzetmesine Tepkiler

CHP'li Engin Altay'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik 'Menderes' Benzetmesine Tepkiler

Batuhan
21.04.2021 - 09:21

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri sırasında 'Sonu umarım Adnan Menderes'e benzemesin' şeklindeki ifadesine AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı'ndan sert tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanveki Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Altay, 27 Mayıs 1960 Darbesi sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in dinci odaklara yüz verdiğini, ardından ise Atatürk'ü koruma konunu yapmak zorunda kaldığını iddia etti.

Altay, 'Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e' ifadelerini kullandı.

"Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız.."

"Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız.."

Türkiye'de siyasete, demokrasiye ve millete inanmayan bir kesimin halen darbeyi iktidar aracı olarak gördüğünü vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 'Menderes'in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak...Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız...' diyerek Altay'ın sözlerine tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı"

"Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı"

Altay'ın sözlerine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sert tepki gösterdi.

Bir kesimin Şehit Başbakan Adnan Menderes'in sonunu hatırlatmaktan vazgeçmediğini belirten Kurtulmuş, 'Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı' ifadelerini kullandı.

"Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır"

"Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır"

Ülkede milli iradeyi sadece katledilmeye layık gören bir kesim olduğunu hatırlatan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, 'Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler.' dedi.

Altay'a bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Fahrettin Altun'dan geldi. Tehdit savuran milli irade düşmanlarına karşı hep ayakta olduklarını vurgulayan Altun, 'Darbeci zihniyetin zavallıları her daim karşılarında aziz milletizi bulacaktır' ifadelerini kullandı.

Gelen tepkilerin ardından Altay'dan yeni açıklama: "Bu konuşmadan darbe algılayanların IQ'sü ayakkabılarının numaraları kadardır"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
24
7
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dr.Rock

Ahahaha... Adam ne diyor bunlar ne diyor. Ya sen koskoca iç işleri bakanısın, facebook postunun resmindeki yazıya bakıp böyle yorum yapmamalısın ya, te allaa... Devamını Gör

Gazeteci Şerif Bey

Yani kurulan cümleden nasıl yine darbe iması çıkarabiliyorlar hayret ediyorum. Adamlarda acayip bilinçaltı yapmış. Adam diyor ki sonunda "Atatürk ü korumak z... Devamını Gör