Görüş Bildir
Haberler
Çukur Dizisinin Oyuncuları Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu! Aras Bulut İynemli Olayla İlgili Açıklama Yaptı

Çukur Dizisinin Oyuncuları Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu! Aras Bulut İynemli Olayla İlgili Açıklama Yaptı

Müge Kakşi
11.06.2021 - 23:54

Show Tv ekranlarının geçtiğimiz hafta final yapan ve oldukça sevilen dizisi Çukur'un oyuncularından flaş bir haber geldi. Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan, Sarp Apak ve yönetmen Sinan Öztürk'ün İzmir'in Karaburun İlçesi'nde satın aldıkları, birinci derece doğal SİT alanında kalan tarlaya inşaat yapmak istediği ortaya çıktı. Ardından Aras Bulut İynemli konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte olayın detayları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sit Alanında İnşaat

Sit Alanında İnşaat

Show TV'nin geçtiğimiz günlerde final yapan Çukur dizisinin başrol oyuncuları Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve dizinin yönetmeni Sinan Öztürk ile bir diğer ünlü oyuncu Sarp Apak, İzmir Karaburun'da savcılığa yansıyan bir çevre tahribatına imza attığı öğrenildi. Kısa süre önce Karaburun'un Bozköy Mahallesi, Akçakilise Mevkii'nde yaklaşık 3,5 dönüm tarla vasfında, denize sıfır arazi satın alan 6 isim, ardından 19 Mart 2021 tarihinde, 60 bin TL sermaye ile Denize 0 Görsel Sanatlar Turizm Otelcilik Tarım İnşaat A.Ş. adıyla bir şirket kurdu. Satın alınan ve birinci derece doğal SİT alanında kalan arazi, bu şirketin üzerine geçirildi. Şirkette temsile yetkili yönetim kurulu başkanı olarak da Mersin Tarsus'ta ikamet eden Mustafa Tekçe seçildi.

İki hafta önce ise SİT alanındaki arazide sessiz sedasız çalışmalar başladı. Çok sayıda ağaç ve çalı türü bitki kesilerek araziye kaçak bir şekilde yol açılırken, parselin içinde kalan bitki örtüsü de tamamen temizlendi. Ardından teraslama yapılarak arazi inşaata hazır hale getirildi. Etrafı tel örgüyle çevrilen arazide çalışmalar sürerken, önceki gün Karaburun Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri baskın yaptı. SİT Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapan belediye ekipleri, inşaat çalışmalarını durdurdu. Yapılan mühürleme işlemi ve tutanak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirilirken, Cumhuriyet Savcılığı'na da ayrıca suç duyurusunda bulunuldu.

Piyasa Değeri Yaklaşık 4 Milyon TL

Piyasa Değeri Yaklaşık 4 Milyon TL

Ünlü oyunculara ait, Akçakilise Mevkii'ndeki tahrip edilmiş araziyi ANKA Haber Ajansı ekibi görüntüledi. SİT alanındaki arazinin piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon TL olduğu ifade edildi.

Oyuncuların, denize sıfır bu arazide süper lüks karavan turizmi yapmayı planladığı öne sürüldü. Kurulan şirketin faaliyet alanları kısmında ise karavan turizminin yanı sıra otel, motel, kamping, pansiyon, tatil köyü, plaj, kafeterya, nargile salonu, gece kulübü, doğa ve su sporları gibi tesislerin işletebileceği bilgisi yer aldı.

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, 'Katiyen doğal dokumuzun bozulmasına, teneke çöplüğü haline getirilmesine cevaz vermeyeceğiz. Topluma mal olmuş kişilerin de tüm davranışlarında dikkatli olması gerekiyor. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok. A ya da B kişisi fark etmez. Biz herkese yaptığımız rutin işlemleri yaptık. Tutanaklandırıp mühürledik. Bakanlığa ve Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunduk. İnanın şu an bölgemde en az 600 konteyner var. Yıkım işlemi yapıyorum her gün. Giderek artacak da bunlar. Bizden geçit yok. Yasal, bölgenin dokusuna uygun, bozmayan girişimlere açığız. Ama dokumuzu bozdurmayız' diye konuştu.

İddiaların ardından Çukur dizisi oyuncularından Aras Bulut İynemli ajans aracılığıyla açıklama yaptı.

Menajerlik ajansından yapılan açıklamada, “Söz konusu arazi ile ilgili imar düzenlemelerine ve SİT alanına ilişkin kurallara sonuna kadar uyulmaktadır. Hiçbir şekilde yasalara aykırı inşaat faaliyeti yapılmayacaktır” denildi.

Aras Bulut İynemli'den Açıklama

Aras Bulut İynemli'den Açıklama

İşte o açıklama:

'Sanatçımız Aras Bulut İynemli'nin ortağı olduğu bir şirkete ait olan arsada herhangi bir inşaat çalışması kesinlikle söz konusu değildir. Kesinlikle ağaç kesilmemiştir. Sadece arazinin sınırlarını belirlemek üzere tel örgü çekilmiş ve arazi içindeki çalılar temizlenerek ağaç dikilmesine uygun hale getirilmesi sağlanmıştır. Söz konusu arazi ile ilgili imar düzenlemelerine ve SİT alanına ilişkin kurallara sonuna kadar uyulmaktadır. Hiçbir şekilde yasalara aykırı inşaat faaliyeti yapılmayacaktır. Aras Bulut İynemli bugüne kadar olduğu gibi her zaman doğaya ve yasal düzenlemelere sonuna kadar saygılı olmaya devam edecektir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın