Görüş Bildir
Haberler
Cübbeli Ahmet Hoca'dan Flaş Çıkış: "Demba Ba Günah İşliyor"

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Flaş Çıkış: "Demba Ba Günah İşliyor"

Batuhan
30.12.2014 - 10:02 Son Güncelleme: 30.12.2014 - 13:28

Cübbeli Ahmet Hoca, Beşiktaş’ın yıldızı Demba Ba’nın ‘secdeli gol sevincini’ eleştirdi ve “Kıblemiz kıyamete kadar Mescid-i Haram’dır... Böyle rastgele secde olmaz. Tehlikeli bir şey bu” dedi.

BEŞİKTAŞ‘a geldiği günden beri attığı goller kadar sempatik kişiliği ve gol sevinci ile siyah beyazlı taraftarın sevgilisi haline gelen Demba Ba ile özdeşleşen gol sevinci yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Rakip ağları her sarstığında secde eden Senegalli yıldızın farkında olmadan günah işlediği iddia edildi. CNN Türk’te yayınlanan Başka Şeyler Programı’nda Serdar Tuncer’in konuğu olan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü’ye Demba Ba’nın gol sevinci sorulunca verilen yanıt herkesi şaşırttı.

“İSLAMI GÜNDEME GETİRİR”

Dindarlığı ile bilinen ve Beşiktaş’a gelişinde Türkiye’nin Müslüman bir ülke oluşunun büyük etkisi olduğunu dile getiren Demba Ba’nın gol sevinci siyah beyazlı taraftarlar arasında da fenomen oldu ve tribün bestelerine bile konu edildi. Senegalli’nin sevinci sorulan sorulan Cübbeli Ahmet Hoca şunları söyledi: “Sanatçılardan, sporculardan, ünlülerden kim İslam nişanı bir şey yaparsa biz memnun oluruz. Gündeme İslam gelir. Çoluk çocuk merak eder, “Bu ne yapıyor” diye. Ama şükür secdesinde kıble şarttır. Rastgele mi yapıyor? Be mübarek, öyle gol attığın tarafa kıble olur mu, seyyar kıble olur mu.”

“RASTGELE SECDE OLMAZ”

Demba Ba’yı tanımadığını ancak dindarlığını takdir ettiğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca Senegalli’nin tehlikeli bir iş yaptığını belirterek, “Kıblemiz kıyamete kadar Mescid-i Haram’dır. Böyle rastgele secde olmaz. Bu caiz değil, günahtır. Secdeyi kıblenin gayrine yapsa kasten kafir olur. Tehlikeli bir şey bu” ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından Demba Ba ile birlikte ülkemizde büyük artış gösteren ‘secde sevinci’ azalacak mı, büyük merak konusu. Zira yapılan bu açıklamanın ardından yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi. Çünkü bu sevinci yapan futbolcular iki kere düşünecek gibi.

Hürriyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0