Görüş Bildir
Haberler
Çorum Belediyesi Leblebi Sahnesi İçin Payitaht Abdülhamid'e 40 Bin TL Ödemiş

Çorum Belediyesi Leblebi Sahnesi İçin Payitaht Abdülhamid'e 40 Bin TL Ödemiş

TRT’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorum leblebisinin yer aldığı sahne için Çorum Belediyesi 40 bin lira reklam ücreti ödedi. Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 'Payitaht Abdülhamid’in bu haftaki bölümünde devletine bağlı, vatanını seven Çorumlu 7-8 Hasan Paşa’nın yanı sıra Çorum leblebisinin de yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'ın haberine göre,TRT ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorum leblebisinin yer aldığı sahne için Çorum Belediyesi, dizi yapımcısı firmaya 40 bin lira reklam ücreti ödedi.

Senaryoya eklendi

Senaryoya eklendi

Çorum Belediyesi'nin girişimleri sonucu dizi yapımcıları ile görüşülerek anlaşmaya varıldı. Çorumlu 7-8 Hasan Paşa’nın Sultan Abdülhamid döneminin önemi figürleri arasında yer aldığı belirtildi ve dizi yapımcıları bu fikre sıcak bakarak 40 bin lira karşılığında Hasan Paşa konusu ve Çorum leblebisi senaryoya dahil edildi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, adı geçen miktarı reklam karşılığında yapımcı firmaya ödediklerini söyledi.

"Hasan Paşa ile gurur duyuyoruz"

"Hasan Paşa ile gurur duyuyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un ve Çorum’un yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan 7-8 Hasan Paşa’nın TRT’nin en sevilen dizileri arasında yer alan Payitaht Abdülhamid dizisinde yer almasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Payitaht Abdülhamid’in bu haftaki bölümünde devletine bağlı, vatanını seven Çorumlu 7-8 Hasan Paşa’nın yanı sıra Çorum leblebisinin de vurgulandığını dile getiren Başkan Aşgın, “II. Abdülhamid’in en güvendiği paşalarından biri olan 7-8 Hasan Paşa, Osmanlı ordusunda erlikten mareşalliğe yükselen ender askerlerden biridir. Hasan Paşa’nın en bilinen özelliği ise 20 Mayıs 1878’de Çırağan Baskını olarak bilinen darbeyi bir sopa ile önlemesidir. Bir Çorumlu olarak bizler de 7-8 Hasan Paşa ile gurur duyuyoruz” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
110
53
29
10
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Çorum Belediyesi'nin sayıştay raporlarında yer alan hayali yani olmayan hayvanat bahçesi ve aquapark harcamalarının yanında bir şey değilmiş. Hayali ihracatt... Devamını Gör

Bozkurt

Sonuçta tarihi gerçeklerle ilgisi olmayan kurgusal bir dizi. Parasını veren İngiliz elçisini bile tokatlatıyor.

Ercan

40.000 liraymış. Bursa Belediye Masterchef için 600.000 TL ödedi haberinden sonra yok etkisi yarattı bende.