Görüş Bildir
Haberler
Çocukları Oyun Bağımlısı Yapan ‘Şiddet Geni’ Keşfedildi

Çocukları Oyun Bağımlısı Yapan ‘Şiddet Geni’ Keşfedildi

adem kara
22.02.2014 - 09:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocukları Oyun Bağımlısı Yapan ‘Şiddet Geni’ Keşfedildi

Hollanda’da bilim insanları, çocukları video oyunları tiryakilerine dönüştüren bir ‘ şiddet geni ‘ keşfetti. Aynı genin, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna da neden olabileceği belirtiliyor.

Bilim insanlarına göre, daha şiddetli video oyunlarını veya televizyon dizilerini seven gençler de ortak bir genetik yapıyı paylaşıyor.

Daily Mail‘in haberine göre, araştırmaya beş ve dokuz yaş arası 1600′den fazla çocuğun ebeveyni katıldı. Aileler, çocuklarının ne kadar şiddet içeren medyaya maruz kaldıklarını kaydederken, araştırmacılar da çocuklarını doğumundan itibaren DNA örnekleri topladı.

Araştırma sonunda, belirli bir geni paylaşan çocukların, şiddet içeren oyunları oynamaya veya benzer dizileri izlemeye meyilli oldukları açıklandı. Bu tarz oyunlara örnek olarak da ‘ Grand Theft Auto ‘ ve ‘ Call of Duty ‘ örnek gösterildi.

Uzmanlar, seratonin genindeki bir varyasyonun, çocukların şiddet içeren medyadan haz almasına neden olabileceğine işaret ediyor. Bu geni taşıyan çocukların dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğundan muzdarip olma ihtimalinin de daha yüksek olduğu da belirtiliyor.

Daha önceki çalışmalar çocukların ebeveynlerinin izlediklerinden etkilendiğini gösteriyordu. Bu çalışma, çocukların neyi izleyeceğine olası bir gen etkisiyle karar verdiğini göstermesi bakımından ilk olma özelliği taşıyor.

diken.com

Kaynak: http://www.diken.com.tr/dunya/cocukla...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın