Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunuzun Sanata Yeteneği Olduğunu Anlamanın 15 Yolu

Çocuğunuzun Sanata Yeteneği Olduğunu Anlamanın 15 Yolu

Başkent Oyun Atölyesi
15.05.2014 - 01:11 Son Güncelleme: 24.05.2014 - 03:32

1- Evde Bulduğu Herşeyi Zulaya Atıyorsa!

1- Evde Bulduğu Herşeyi Zulaya Atıyorsa!

Evde bulduğu garip materyalleri zulalaması sonucu bir süreliğine büyüdüğünde ATOMu falan parçalayacağını düşünerek bilim adamı, mühendis, doktor v.s. olacağını düşünebilirsiniz. Bizce Emin Olmayın, Tiyatrocular daha küçük yaşlardayken DEKOR biriktirmeye başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2- Boş Derslerde Sınıfta Söylediği Şarkılarla Tanınıyorsa!

3- Ödev olarak verilen "Önemli Gün" temalı resimlerde bile doğaya göndermeler yapıyorsa!

'şurada küçük mutlu ağaçlarımız olsun!'

4- İletişim Gücü Kuvvetliyse, Derdini Konuşmadan Anlatabiliyorsa!

5- Belli Bir Hayran Kitlesine Sahipse!

6- Dış Görünümüne Önem Veriyorsa!

İçeriğin Devamı Aşağıda

7- Hassas Bir Kişiliğe Sahipse, Aşk İnsanıysa!

8- İnsanı Günaha Sokacak Bir Akrobasi Yeteneğine Sahipse!

Düz duvara bile tırmanır derler ya! Aynen öyle bir çocuksa. Kapı kasasını kendisine tırmanma platformu olarak kullanabiliyorsa! Belki de ileride Cirque Du Soleil'in bir üyesi olur, Kim bilir?!

9- Monologları Seviyorsa!

9- Monologları Seviyorsa!

Zaman zaman odasında kendi kendine konuştuğuna şahit oluyorsanız bu konuda endişelenmeyin. Yarın bir gün sahneye çıktığında söyleyeceklerini prova ediyordur belki de...

10- Kendisine Sunulanla İdare Edemiyorsa!

Biraz huzursuzluk sanatçının doğasında vardır; yaratıcı gücünü tetikler! Çocuğunuzun her zaman kendisine sunulanla idare etmeyip, yeni sulara yelken açma hayalinde olması, sanatçı ruhlu olduğuna işaret olabilir...

11- Biraz Fazla Hırslıysa!

Biraz ego, biraz hırs; her sanatçının olmazsa olmazıdır. Ama tabii çok da abartmamak gerekir:) Yarın bir gün Oscar alamadığında da gözyaşlarına boğulmasını istemezsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

12- Parasal Konulardan Pek Anlamıyorsa!

Görüntüdeki genç arkadaş gibi değil elbette! Eğer böyle bir çocuğunuz varsa büyük ihtimalle ya ileride büyük bir işadamı olacaktır (sizin sayenizde) ya da siz öldükten sonra neyiniz var neyiniz yoksa satıp yanlış bir yatırım sonrasında iflas bayrağını çekecektir. Sanatçılar kolay kolay paradan anlamazlar. Çocuğunuz bakkala gittiğinde 2 ekmek 1 süt olan siparişinizi, bol miktarda içinden oyuncak çıkması hayaliyle sürpriz yumurta ya da cips paketleriyle şenlendiriyorsa hayal dünyasına yatırımı seviyor demektir. ileride büyük bir sanatçı olabilir, kızmayın destek olun!

13- İlgi Odağı Olmayı Seviyorsa!

13- İlgi Odağı Olmayı Seviyorsa!

Sanatçı kişiliğe sahipse devamlı dikkatlerin kendi üzerinde olmasını isteyecektir. Rekabeti sevmez, bir süre sonra olayı TAHT kavgasına dönüştürebilir.

14- Sanatla İlgilenmeye Gönüllüyse, Kendiliğinden Eğitim Almak İstiyorsa!

14- Sanatla İlgilenmeye Gönüllüyse, Kendiliğinden Eğitim Almak İstiyorsa!

Siz hiç uğraşmayın deriz o zaman! O zaten kendi yolunu seçmiş. Ya da hala bir kararsızlığınız varsa bizim uzmanlarımız onun yeteneğini keşfetmeye gönüllüler. Hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yine de ben illa 15. maddeye de bakayım diyorsanız sayfayı biraz aşağıya sürüklemeniz yeterli!

15- Çocuklar Hızlı Büyüyor, Acele Edin! Ya İçinde Ukde Kalırsa?

15- Çocuklar Hızlı Büyüyor, Acele Edin! Ya İçinde Ukde Kalırsa?

Sanata olan tüm ilgisine rağmen siz bunu farkedemezseniz çok büyük bir hata yapmış olursunuz! Dizginlemesi çok zor olan bir akarsunun önüne set çekmiş olursunuz ve ileride istenmeyen sonuçlara yol açabilirsiniz. Elbette ki karikatürdeki bunun bir örneği değil ama belli mi olur, dikkat etmek lazım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0