Görüş Bildir
Haberler
Çocuğum İyi Kalpli Biri Olsun

Çocuğum İyi Kalpli Biri Olsun

selcuk gun
07.03.2014 - 11:35 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 11:36

Çocuğum İyi Kalpli Biri Olsun

Çocuk yetiştirmek eskisinden daha zor. Artık başka dünyalar başka hayatlar başka insanlar daha çok bizim yaşama alanımızın içinde. Çocuklar her şeyden etkilenebiliyorlar. Peki çocuğumuzun iyi kalpli, başkalarını da düşünen biri olması için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Çok küçükken başlayın. Çocuğunuz henüz sizin farkında olmadığınız erken dönemlerde bile yaşadıklarını zihnine kaydeder. Birisine bir şey uzatmasını istemek, hayvanları sevdirmek gibi davranışlar zihninde emin olun yer edecektir.

Bir tane aldığı zaman bir tane de vermesini öğretin. Elbette hayatta her şeyin verdiği kadar alacağı gibi pragmatist bir söylemden bahsetmiyoruz ama örneğin yeni bir oyuncak aldığınız zaman artık oynamadığı bir oyuncağı başkasına vermesini de söyleyebilirsiniz.

Gönüllü yaptığınız yardımlara tanıklık etsin. Başkaları için bir şey yaparken çocuğunuz da yanınızda olsun. İnsanların birbirine ihtiyacı olduğunu ve beraber bir şeylerin daha kolay halledildiğine erken yaşlarda tanıklık etsin.

Teşekkür etmeyi öğretin . Siz de mutlaka olumlu davranışları karşısında ona teşekkür edin.

Ev işlerine onu ortak edin. Bunu bir dayatma şeklinde değil de beraber bir şey ürettiğinizi vurgulayarak yapın.

Önemli günlerin kutlanmasında hediye vermekten ziyade hep beraber bir arada olmak kısmını vurgulayın.

  • Ve elbette çocuğunuzun nasıl biri olmasını istiyorsanız öyle davranın çünkü çocuğunuz eninde sonunda sizi taklit edecektir.
Kaynak: http://www.kadincaozel.com/aile/cocug...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın