Görüş Bildir
Haberler
Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent'in Başı Belada

Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent'in Başı Belada

Onedio Medya
26.01.2014 - 13:39 Son Güncelleme: 26.01.2014 - 18:51

Coca-Cola CeoSu Muhtar Kentİn Başı Belada!

ABD’nin içecek devi Coca-Cola gizemli bir hırsızlık olayıyla sarsılıyor. Muhtar Kent’in yönetimindeki şirket cuma günü çalışanlara gönderdiği bilgi notuyla Atlanta’daki merkezlerinden bir dizi laptop bilgisayar çalındığını duyurdu. Coca-Cola insan kaynakları bölümünün kullanımındaki bu bilgisayarlarda 74 bin çalışanın şahsi bilgileri bulunuyor.

Şirket bu bilgisayarlarda çalışanların isimlerinin, adreslerinin ve Sosyal Güvenlik numaralarının yanı sıra maaş ve etnisite bilgilerinin de bulunduğunu belirtti. Laptoplarda şirkete ait gizli belgelerin olup olmadığı merak konusu oldu.

Bilgiler kullanıldı mı?

Coca-Cola sözcüsü Ann More bilgisayarların, bunları imha etmekten sorumlu eski bir çalışan tarafından çalındığını söyledi. Şirket 10 Aralık’ta bilgisayarları geri aldıktan sonra özel bir ekip gece gündüz süren hummalı bir çalışmaya girişti. Bilgisayarlarda hangi bilgilerin yer aldığı ve bunların kullanılıp kullanılmadığı araştırıldı. Cuma günü hırsızlık olayı çalışanlara haber verildi.

Coca-Cola, çalınan şahsi bilgilerin kullanıldığına dair bir işaret olmadığını özellikle belirtti. Ancak yine de ABD ve Kanada’daki çalışanlarını etkileyen olayla ilgili özür diledi. Çalışanlara bir yıl süreyle kimlik hırsızlığından korunma programı hediye edileceği açıklandı.

Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/guncel/cocaco...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0