Görüş Bildir
Haberler
CNN International: 'Hata Yapmadık, Kürtlerin Yaşadığı Yerleri Kast Ettik'

CNN International: 'Hata Yapmadık, Kürtlerin Yaşadığı Yerleri Kast Ettik'

adem kara
10.10.2014 - 11:35 Son Güncelleme: 10.10.2014 - 14:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN International, Türkiye'nin bir bölgesini de kapsayan ve 'Kürdistan'ı gösterdiği öne sürülen haritasıyla ilgili şikayet mektubuna, 'hata yapmadık, Kürtlerin yaşadıkları yerleri kast ettik' yanıtını verdi...

Amerikan uluslararası haber kanalı CNN International, ABD'deki Türk-Amerikan toplum temsilcilerinin, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösterdiği gerekçesiyle tepki gösterdiği haritayla ilgili şikayet mektubuna, “hata yapmadık” şeklinde cevap verdi.

CNN International'ın Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Allison Gollust, Türk-Amerikan toplumunun söz konusu haritayla ilgili şikayetine yanıt gönderdi.

'O BÖLGEDE YAŞAYANLAR KASTEDİLDİ'

Başkan Yardımcısı Gollust'un, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu üyelerinden Ali Çınar'a gönderdiği yazıda, Doğu ve Güney Anadolu bölgelerini de kapsayan haritayla ilgili bir hata olmadığını, haritada o bölgede yaşayanları kastettiklerini belirtti. Yayınladıkları haberin IŞİD ile bağlantılı olduğunu bildiren Gollust, haritayla bölgedeki Kürt varlığını kastettiklerini ifade etti.

Çınar, “CNN özür dileyene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. CNN'in art niyeti olduğunu belirten Çınar, şunları kaydetti:

“CNN hatasını kabul etmeyip hatasında ısrar etmekle, basın ilkelerine uymadı. Örneğin Amerika'nın Teksas ve Florida eyaletinde Latin asıllıların oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu gerçeği var diye, Amerikan haritasında bu bölgeyi Meksika diye belirtebilir miyiz? En fazla, Kürt kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı bölge diyebiliriz.”

Çınar, “Türkiye içinde Kürt çoğunluğun olduğu yerlere de Kürdistan olarak isim verilemez ve bu yüzden biz CNN'in yayınında kasıt ararız” dedi.

Çınar, CNN'e yazdığı cevap yazısında ayrıca, 21. yüzyılda bölgeyi etnik köken olarak ayırmanın “düşmanlık tohumları eken tehlikeli bir oyun” olduğunu ifade ederken, söz konusu bölgede yaşayanların tamamının da Kürt kökenli vatandaşlardan oluşmadığını sözlerine ekledi. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0