Görüş Bildir
Haberler
CloudFlare server kurulumu (Resimli)

CloudFlare server kurulumu (Resimli)

Sezai Acıma
04.05.2014 - 22:00 Son Güncelleme: 05.05.2014 - 10:55

CloudFlare nedir? Kurulumu nasıldır?          

CloudFlare sitenize giren ziyaretçilerle değişik kıtalara yayılmış kendi sunucuları arasında bir proxy (cache) hizmeti sunan ücretsiz bir sistemdir. Bir proxy servisi gibi hareket ederek, siteniz içerisinde bulunan statik içerikleri cacheler (önbellekleme) ve böylelikle siteniz üzerine gelen sorgu sayısını en aza indirir.

CloudFlare nedir önce onu ele alalım isterseniz?

CloudFlare kıtalara ayrılmış bir cache hizmeti sunan ücretsiz ve ücretli seçeneği bulunan sistemdir. Ücretsiz seçeneği size yeter de artar. Sakın ücretli kısmına takılmayın. Siteniz eğer hack saldırılarına maruz kalan bir site ise, bilenler bilir, sql, ddos attack, spam gibi çeşitli saldırı yöntemlerine karşı sitenizi korur. Olur da sunucunuzda bir problem olursa, sitenizin yayına devam etmesine yardımcı olup, sitenizde sürekliliği sağlar. En güzel özelliklerinden birisi ise, sayfa hızını yüzde 30 civarında arttırıp sitenizin daha hızlı ve verimli bir şekilde çalışmasına olanak sağlaması. Bunun nedeni az önce de belirttiğim gibi cache hizmeti sunan bir sistem olması. Bant genişliğini de yüzde 60′lara kadar indirip trafiğinizin daha verimli hale getirmesi. Dilerseniz bu harika sistemin faydalarına göz atalım.

Site performansına olumlu etki: Az önce de belirttiğim gibi bant genişliğini verimli halde kullandığı için sitenizin daha verimli olmasına katkıda bulunur. Böylelikle siteniz daha hızlı kullanılacak, ziyaretçileriniz siteden daha fazla verim alacaktır.

Bot ve Tehdit Koruması: WordPress bir siteniz varsa sitenizde ne kadar bot, ne kadar spam olduğunu bilirsiniz. Sitenizde olası bir tehdit karşısında CloudFlare bu saldırıları engellemede birincil yardımcınız olacaktır.

Çevrimdışı Tarama Modu: Yine WordPress kullanan kullanıcıların bir şikayetini dile getireyim. W3 cache eklentisini bilirsiniz. Bu eklenti o kadar harika bir eklentidir ki ön bellekleme işlemi yaparak, sitenize daha önce giren ziyaretçilerin çevrimdışı özelliği sayesinde sitenize daha çabuk erişmelerine olanak sağlayacaktır. Böylelikle önceden girilen sayfalar yüklenirken herhangi bir problem yaşamayacak, siz de hızlı bir siteye sahip olmanın avantajlarından yararlanacaksınız.

Sorgu sayısını azaltma: Sorgu sayısını azaltarak sitenin hızına olumlu katkı yapar. Böylelikle sorgu sayısı az olduğundan siteniz daha hızlı çalışacaktır.

Peki CloudFlare kurulumu nasıl yapılır?

Öncelikle kayıt formunu dolduruyoruz. Kayıt formu için şuraya tıklayalım.Tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran gelecek karşımıza.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-1.jpg

Akabinde karşımıza şurası çıkacak. Web sitemizi ekleyelim. Ardından web sitemizi ekleyip devam edelim.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-2.jpg

Web sitemizi ekledikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir video izleme ekranı çıkacaktır. Endişe etmeyin video izletme sebebi sunucunuz taranırken bir nevi cloudflare’dan bahsetmek.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-3.jpg

Video tamamlandığında aşağıya karşıdaki gibi devam butonuna tıklıyoruz. Hemen ardından aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-51.jpg

Yanlız şöyle bir durum var. Bu üstteki ekranla aynı çıkmak zorunda değil. Bu sadece örnek bir sitenin ekranıdır. Sizinki farklı çıkabilir. Genelde otomatik tanıyacaktır. Sonraki adıma geçelim dilerseniz.

Bu adımda seçeceğimiz free versiyon. Ben Free versiyonu seçtim. Yanlız siz isterseniz bütçenize göre seçenekler ayırabilirsiniz.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-6.jpg

Seçtikten sonra karşımıza gelecek ekran şu şekilde olacaktır.Devama tıklıyoruz.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-7.jpg

Karşımıza dns güncelleme kısmı gelecektir. Dns güncelledikten sonra “Dnslerimi güncelledim, devam” seçeneğine tıklayalım.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-7.jpg

Tıkladıktan sonra karşımıza şöyle bir ekran gelecektir.

http://www.sezaiacima.com/wp-content/uploads/2014/04/cloudflare-kurulumu-8.jpg

Artık siteniz CloudFlare güvencesi altında.

Peki bu CloudFlare’nin dez avantajı yok mu?

Nadir de olsa bazen host ile çakışması sonucu sitenize bazen erişilemeyebilir. Benim şimdiye kadar bir defa başıma geldi. Ama bu sorunla pek karşılaşan görmedim. Söylemekte yarar var diye düşünüyorum.

Kaynak: http://www.sezaiacima.com/cloudflare-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın