Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Dört Aylık Bebek ve 80 Yaşındaki Dedesi Vurularak Hayatını Kaybetti

Cizre'de Dört Aylık Bebek ve 80 Yaşındaki Dedesi Vurularak Hayatını Kaybetti

Sokağa çıkma yasağıyla birlikte operasyonların sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde dört aylık bir bebeğin ve 80 yaşındaki dedesinin açılan ateş sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: DİHA

Haberi ilk olarak dün gece saatlerinde Dicle Haber Ajansı duyurdu ve bebeğin polisin yaylım ateşi sonucunda öldürüldüğünü bildirdi.

Ardından HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Twitter'dan Sur'da 4 aylık bir bebeğin öldürüldüğünü, anne ve dedesinin de beyaz bayrakla hastaneye giderken vurulduğunu söyledi.

Olayla ilgili haberi bugün geçen Doğan Haber Ajansı ise dün akşam saatlerinde Soulın İnce'nin, 4 aylık kızı Miray ile evlerinin bahçesinde bulunduğu sırada kurşunların hedefi olduğunu aktardı.

Ajansın haberine göre burada açılan ateş sonucu anne ile bebeği ağır yaralandı, 112 Acil Servisi'nden ambulans istendi. Ancak evin bulunduğu bölgeye çatışmalar nedeniyle ambulansın giremeyeceği yanıtını alan aileden yaralıları Nusaybin Caddesi üzerine getirmeleri istendi.

Dede yolda vurularak öldü

Dede Ramazan İnce, yaralı gelini ile torunuyla birlikte ambulansa ulaşmaya çalışırken isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. 

Yardıma koşan çevredekiler 4 aylık Miray bebeği ve annesini ambulansa ulaştırdı ancak bebek doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Durumu ağır olan annenin ise ilk müdahalesinin ardından Adana'ya sevk edildiği bildirildi.

Bebeğin amcası: Keskin nişancı ateşiyle vuruldular

Diken.com.tr'ye konuşan bebeğin amcası Abdurrahman İnce, dört aylık Miray İnce’nin dün akşam saat 21.00 sıralarında keskin nişancıların açtığı ateşle gözünün altından vurulduğunu söyledi.

Abdurrahman İnce, cenazelerin teslim alınması ve toprağa verilmesi için HDP’li vekillerle görüştüklerini de söyledi.

DİHADiken ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda