Görüş Bildir
Haberler
Çipras'tan Ban Ki-Moon'a Can Yeleği: 'Teşekkürler, İhtiyacım Vardı'

Çipras'tan Ban Ki-Moon'a Can Yeleği: 'Teşekkürler, İhtiyacım Vardı'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a Ege Denizi'ni geçerek Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılar tarafından kullanılmış bir can yeleği hediye etti. Can yeleğini giyerek kameralara poz veren Ban Ki-moon ise, 'Bu önemli hediye için teşekkürler. Birçok insan buna ihtiyaç duydu. Benim de ihtiyacım var çünkü yüzmeyi bilmiyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ban'ın Atina'ya düzenlediği ziyaret kapsamında bir araya gelen ikili, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Ban'a sembolik bir hediye vermek istediğini belirten Çipras, 'Bu obje, Ege'yi aşarak Yunan adalarına geçen binlerce insanın kullandığı ve ada sakinlerinin kıyılardan topladığı binlerce objeden biri' dedi.

"Benim de ihtiyacım var çünkü yüzmeyi bilmiyorum"

"Benim de ihtiyacım var çünkü yüzmeyi bilmiyorum"

Can yeleğini giyerek kameralara poz veren Ban, 'Bu önemli hediye için teşekkürler. Birçok insan buna ihtiyaç duydu. Benim de ihtiyacım var çünkü yüzmeyi bilmiyorum' ifadesini kullandı.

Ban konuşmasında, Yunan halkının ve hükümetinin sığınmacı krizinde büyük bir dayanışma gösterdiğini kaydederek, ülkenin içinde bulunduğu krize rağmen gösterilen çabalar için teşekkür etti. Ban ayrıca, Yunanistan'ın uluslararası toplum tarafından bu konuda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

'İnsanları tekrar denize itmek değerlerimize aykırı'

Başbakan Çipras da ülkesinin şu an 55 binden fazla sığınmacıya ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, 'Bu kriz milliyetçi politikalar kullanılarak, bunun yükünü savunmasız devletlerin üzerine atarak çözülemez. Yabancı düşmanlığı, saldırganlık ve tek taraflı faaliyetler insanları tekrar denize doğru itmek bizim değer ve prensiplerimize aykırıdır. Bu, Avrupa'nın geleceğinin altını oyarken, durumun daha da kötüleşmesine sebep oluyor' diye konuştu.

Hediye can yeleği Norveçli Bakanı akıllara getirdi

Hediye can yeleği Norveçli Bakanı akıllara getirdi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birkaç ay önce Norveç'te mültecilerin yaşadıklarını hissetmek için astronotlarinkine benzer özel giysilerle Akdeniz'de bir kurtarma gemisinden suya atlayan Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug tüm dünyada alay konusu olmuştu.

Akdeniz'de boğularak can verenlerin sayısı 10 bini aştı

Akdeniz'de boğularak can verenlerin sayısı 10 bini aştı

Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2014'ün başından bu yana 10 binden fazla kişinin Avrupa'ya geçmeye çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
44
12
6
6
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
devrim dengiz

hepsi zikinin üstünde ceviz kırıyo olan garibim çocuklara oluyo sahte gülmeler amk.

Ulaş

Yalan dünyalarınızı s...yim.

Davos Seaworth

bu neydi şimdi