Görüş Bildir
Haberler
Çipras: ‘Darbelere Karışanların Yunanistan'da Yeri Yoktur’

Çipras: ‘Darbelere Karışanların Yunanistan'da Yeri Yoktur’

ATKN
22.09.2016 - 12:20 Son Güncelleme: 22.09.2016 - 12:30

Cumhurbaşkanı ErdoğanBM Genel Kurulu genel görüşmeleri için New York'taki temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü. Erdoğan'ın Yunanistan'a kaçan sekiz darbeci Türk askerinin iadesi konusunu sorması üzerine Çipras, 'Darbelere karışanların Yunanistan'da yeri yoktur' yanıtını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü.

Erdoğan'ın konakladığı otelde gerçekleşen kabul, basına kapalı devam etti.

'Türkiye için zor bir deneyimdi'

'Türkiye için zor bir deneyimdi'

Doğan Haber Ajansı'nın Nautemboriki gazetesinden aktardığı habere göre Çipras, darbe girişimine değinirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'Sizi iyi gördüğüme sevindim. Türkiye için zor bir deneyimdi. Bizim bu konuda tutumumuz açıktır. Yunanistan hükümeti ve Yunanistan halkı daima seçimle iktidara gelen bir hükümetin yanındadır' dedi.

‘Yunanistan'da yerleri yok’

‘Yunanistan'da yerleri yok’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan sekiz Türk askerinin iadesi konusunu sorduğunda ise, Çipras, 'Darbelere karışanların Yunanistan'da yeri yoktur' cevabını verdi.

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin Türkiye'ye iadesi konusunda iki ülke arasındaki temaslar bir süre önce başlamıştı.

Askerler, Yunanistan'a sığınma talebinde bulunmuştu. Bu askerlerden 3'ünün sığınma talebi, dün reddedilmişti. Kalan 5 asker ise önümüzdeki hafta yeniden mülakata alınarak siyasi sığınma talepleri değerlendirilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
14
5
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ersin İdmanyurdu

Ah be Çipras senin gibi bir lider yönetseydi ülkeyi keşke. Şu yaşa geldim bir tane sol iktidar göremedim. Göremeden de ölüp gideceğim

Pasif Kullanıcı

Akp doneminde Turk adalari yunanistana peskes cekilmistir http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/ankara-yine-uyudu-egede-17nci-adamiz-da-isgal-edildi-1177628/

Görkem Güven

https://tr.wikipedia.org/wiki/On_%C4%B0ki_Ada bak korkudan kim bırakmış adaları iyi öğren

EASTKING

özet isteyene: paramız yok besleyemeyiz demiş.