Görüş Bildir
Haberler
Çipras: 'Bu AB'nin Üyesi Olmaktan Utanıyorum'

Çipras: 'Bu AB'nin Üyesi Olmaktan Utanıyorum'

Onedio Medya
30.10.2015 - 19:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan Başbakanı Çipras, Ege Denizi'ndeki ölüm kalım mücadelesi veren göçmenlerle ilgili çözüm üretemeyen, ölen çocuklar için timsah gözyaşları dökmekten başka bir şey yapmayan Avrupa Birliği'nin üyesi olmaktan utanç duyduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkelerindeki iç savaşlardan kaçarak Avrupa'ya geçmek için her gün Ege Denizi'nde ölüm kalım savaşı veren mültecilerle ilgili mecliste konuşma yaptı. 

Çipras konuşmasında, Yunanistan’ın hayat kurtarma karşılığında tek bir avro bile istemediklerini belirtti. “Bu dramla baş etmedeki beceriksizliğinden de sorumluluğu ötekine yükleme tavrından ötürü Avrupalı liderlerin arasında yer almaktan utanıyorum. Ege kıyılarından ölen çocuklar için dökülen gözyaşları ikiyüzlülük, timsah gözyaşları. Ölen çocuklar tabii ki insanı üzer, peki ya sokakları dolduran, hayatta olan binlerce çocuk? Kimsenin onları umursadığı yok.” açıklamasında bulundu.

Bu yılın başından beri Yunanistan'dan orta ve kuzey Avrupa'ya 500 bin'den fazla göçmen ve mülteci geçti. Zamanın en kötü insani krizi ile karşı karşıya kalan AB ülkeleri arasındaki fikir ayrılıkları gittikçe daha çok belirginleşiyor.

Dünya

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
4
2
2
2
0
0