Görüş Bildir
Haberler
Çin’de Yeni Bir Uçak Gemisi Yapılıyor

Çin’de Yeni Bir Uçak Gemisi Yapılıyor

Cenk Kaynak
23.01.2014 - 17:25 Son Güncelleme: 23.01.2014 - 17:27

Çin’de yeni bir uçak gemisi yapılıyor.

Dalyan’da Çin’in ikinci uçak gemisinin yapıldığını ve yapımının 6 yıl kadar sürebileceğini söylemiş Lyaonin eyaleti parti lideri Van Min’in açıklaması büyük uluslararası yankıları doğurdu. Van Min’i böyle açıklamada bulunmaya teşvik eden neler olduğu ve bunun için ülke yönetimi ve devlet sırlarının korunmasından görevli organların rızasını alıp almadığı, şimdilik bilinmiyor. Rusya Stratejiler ve teknolojiler Analizi Merkezi görevlisi Vasiliy Kaşin’in kaydettiği gibi, Van Min’in Lyaonin eyaleti sanayi sektöründe büyük önemdeki bir ulusal projenin uygulandığını kaydetmek isteğiyle zamanı gelmeden açıklamada bulunması, pek muhtemeldir.

Erişilebilir kaynaklardan verilen bilgilere göre, 2013-te Çin’de aynı zamanda iki uçak gemisinin yapımına başlandı. Biri, Van Min’in söylediği gibi Dalyan’da diğeri Şanghay’da yapılıyor. Ancak Şanghay yönetimi bu konuda açıklamada bulunmadı.

Her iki uçak gemisinin de, Sovyet uzmanlarının ürünü ll43.5 projesi esas edinilerek Çinlilerin geliştirdikleri projeye göre yapıldığı tahmin edilebilir.

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0