Görüş Bildir
Haberler
Çin’de Apple Kullanıcılarının Şifrelerine Ulaşıldı!

Çin’de Apple Kullanıcılarının Şifrelerine Ulaşıldı!

Burcu Pak
21.10.2014 - 18:10 Son Güncelleme: 21.10.2014 - 18:43

Çin’de Apple Kullanıcılarının Şifrelerine Ulaşıldı!

Çinli kullanıcılar, Apple’a girmek istediklerinde garip bir durumla karşılaşmaya başladılar. Çin güvenlik duvarı,iCloud’a giden tüm yerel bağlantıları engelleyerek, aynı bağlantıları iCloud giriş sayfasının benzeri olan başka bir sayfaya yönlendiriyor.

Firefox ya da Chrome kullanıcıları bu uyarı ile karşılaşırken, Çin’in en popüler tarayıcısı olan Qihoo’yu kullananlar ise direkt olarak taklit siteye yönlendiriliyor ve bu sayfada sitenin Apple tarafından yönetilmediğine dair bir ibare bulunmuyor.

Bu engellemenin “Çin Seddi” olarak bilinen güvenlik duvarı seviyesinde gerçekleşmesinin, uzmanlar tarafından Çinlilerin kullanıcı adı ve şifre toplamak için yaptığı zannediliyor. GreatFire bu durumun varlığına ilişkin kanıtları kullanıcılarıyla paylaşırken, sahte olan siteye giriş yapanların bulutta sakladığı fotoğraf, kısa mesaj ve e-postalarına erişildiğini açıkladı.

Bu saldırıda iCloud’un sayısız IP adresinden sadece bir tanesi hedef alındığı için başka bir IP adresine yönlendirilen kullanıcılar siteye erişebiliyor. Çin’de Apple servisine ilk defa bir saldırı yapılırken, GreatFire Apple’ın Çin’den gelen tüm talepleri uyduğunun altını çiziyor

Kaynak: http://mysubh.com/makale/3125/cin-de-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın