Görüş Bildir
Haberler
Çin Astroloji Sistemine Göre Burcunuzu ve Özelliklerini Öğrenin!

Çin Astroloji Sistemine Göre Burcunuzu ve Özelliklerini Öğrenin!

Rahman Korkmaz
13.11.2014 - 13:10 Son Güncelleme: 14.11.2014 - 15:25

Çin Burcunuzu ve Özelliklerini Öğrenin

Çin astrolojisinde de bizim kullandığımız (Batı) astrolojisi gibi 12 burç vardır. Aralarında ki fark; Çin astrolojisi bir hayvanlar halkasıdır. Olay ve kişilik analizlerini yapmak için felsefeye, kozmosa, takvime ve doğanın ritimlerine başvurur.Bizim kullandığımız Batı astrolojisinde ise uzaydaki cisimlerin pozisyonlarına ve hareketlerine bakılır.

En önemli fark ise burçlar Çin astrolojisinde aylık değil yıllıktır. Yani burcunuzu bulmak için doğum yılınızı bilmeniz yeterlidir. 

Şimdi buçların özelliklerine göz atalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-Fare

fare

En önemli özelliği cazibeli olmasıdır. Uyumlu, yaratıcı, kıvrak zekâlı, sosyal ve zekidirler ve  genelde çok konuşkan olurlar. Sosyal olmalarına rağmen içine kapanıktırlar.

2-Öküz

öküz

Çalışkan, sabırlı, sadık ve cesurdurlar.Başkasının hiç uğraşmayacağı bir işe bile gücü bitene kadar sabırla uğraşır ve çalışırlar. Pek romantik olmamalarına rağmen sevgi ve şefkat doludurlar.

3-Kaplan

kaplan

Huzursuz, talihli, cesurdurlar, ne yapacaklarını kestiremezsiniz çünkü ne zaman  ne yapacakları belli olmaz. Güçlü karakterli ve otoriterdirler.

4-Tavşan

tavşan

Cömert, kültürlü, sanatkar ve duyarlıdırlar. Fazla tartışmaktan hoşlanmazlar, sakin bir yaşam tarzları vardır.Okumayı severler ve entelektüeldirler.

5-Ejderha

ejderha

Çin burçları içinde en göze çarpanıdır. Doğuştan liderdirler. İdealist, mükemmeliyetçi ve kararlıdırlar. Kolay kazanç sağlama yetenekleri vardır fakat çok savurgan ve sabırsızdırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-Yılan

yılan

Zeki ve dikkatlidirler, analitik zekaya sahiptirler. Çoğu zaman anlaşılması zor insanlardır, inatçı ve azimlidirler. Lüks yaşamı severler ve rahatlığına düşkündürler.

7-At

at

İlk görünüşte öfkeli, yerinde duramayan bir mizaçta olsalar da toplum tarafından sevilen yaradılıştadır. Sempatiktirler, romantizmi severler. Bir anda sinirlenen yapıya sahiptirler ve özgürlüklerine düşkündürler.

8-Koyun

koyun

İyiliksever, kibar, hassas ve kaygılıdırlar. Doğal olana düşkündürler ve zaanatkar yönleri güçlüdür. Çekingendirler toplu olarak hareket etmeyi daha çok severler.

9-Maymun

maymun

Yaratıcı, uyumlu, hilebazlığa yatkındırlar. Popülerdirler fakat bu durum şımarmalarına sebep olduğundan çevre tarafından çok ciddiye alınmazlar. Hazırcevaptırlar, doğuştan gelen özgün fikir ve yaratıcılığa sahiptirler.

10-Horoz

horoz

Eleştirici, etkili, sanatkar ve yeteneklidirler. Disiplinlidir ve çalışmayı severler.İnsanları organize etmekten hoşlanırlar. Övgü almak hoşlarına gider her zaman alkışlanmayı isterler. Dış görünümüne önem verir, ayna karşısında oldukça fazla zaman harcarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11-Köpek

köpek

Dürüst, sadık ve içtendirler. Dostlarına çok önem verirler. Ailesine ve çevresine karşı çok koruyucudur. Kimsenin üzülmesini istemezler. Hayranlık duyulan insanlardır ve güvenilirdirler.

12-Domuz

domuz

Dürüst, neşeli ve keyfine düşkündürler. Evcil ve ailelerine düşkündürler. Köpek burcu gibi dostlarına çok önem verirler. İş hayatında çok başarılıdırlar başladığı işi asla yarım bırakmazlar.

Burcunuzu aşağıdaki takvimden öğrenebilirsiniz

çin astroloji takvimi

Kaynak;  Çin Burcunuzu ve Özelliklerini Öğrenin

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beste Gül

HOROZ :)

Rahman Korkmaz

Benimde horoz, fakat çoğu özelliği kısaltarak yazdım , eksikler var yani, bu yüzden merak edenler tam araştırarak okumanızı tavsiye ederim :)