Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımında Bu Ürünleri Kullandığınızda Size Yarardan Çok Zarar Verebilir!

Cilt Bakımında Bu Ürünleri Kullandığınızda Size Yarardan Çok Zarar Verebilir!

19.09.2021 - 06:45

Cildimiz için bakım ürünleri kullanmak oldukça önemli. Bu bakım ürünlerini seçerken de doğal olanları tercih etmek de mantıklı bir karar gibi gelebilir. Ancak her ne kadar doğal olsalar da aşırı kullanıldıklarında cilde zarar verebilen bakım ürünleri olduğunu da hatırlatalım. Hangi bakım ürünlerini kullanırken dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız listeyi bir inceleyin deriz!

1. Yumurta akı

1. Yumurta akı

Yumurta akı, pürüzsüz bir cilde sahip olmak ve gözenekleri sıkılaştırmak için yaygın olarak kullanılan bir doğal bakım ürünü. Ancak yumurtanın çeşitli cilt hastalıklara sebep olabileceğini biliyor muydunuz? Bu yüzden çiğken yumurtaya ağzınızla temas etmekten ve aşırı kullanımdan kaçınmalısınız.

2. Limon suyu

2. Limon suyu

C vitamini deposu limon suyu, ev yapımı yaşlanma karşıtı maskelerde sıkça kullanılan bir ürün. Ancak limon suyu fazla kullanılırsa hiperpigmentasyona ve yanıklara sebep olabilir.

3. Zeytinyağı

3. Zeytinyağı

Yaptığımız yemeklerin daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlayan zeytinyağının, vücuda sayısız yararı olduğunu biliyoruz. Ayrıca cilt bakım ürünü olarak da çok yararlı. Ancak fazla kullanıldığında cilde zarar verebilir! Aşırı yağlanma, tahriş, kızarıklık ve cildin nem dengesini bozma gibi sıkıntılar yaratabilir. Yani zeytinyağı gibi sağlık simgesi bir şeyin bile fazlası zarar!

4. Elma sirkesi

4. Elma sirkesi

Elma sirkesi özellikle sivilce ve kepek sorunları için kullanılan bir ürün. Ancak sirke, sahip olduğu yüksek asit seviyesi yüzünden cildinizde yanıklara sebep olabilir. En iyisi kullanmadan önce sirkeyi biraz suyla seyreltmek.

5. Yulaf ezmesi

5. Yulaf ezmesi

Evet, yulaf ezmesi banyosu kimileri tarafından kaşıntıyı önlemek için kullanılan bir ürün. Ancak yulaf ezmesinin fazla kullanımı egzamaya yol açabilir ve kaşınma şikayetlerinin artmasına neden olabilir.

6. Tarçın

6. Tarçın

Tarçın, sivilce sorunlarının giderilmesinde sıkça kullanılan ürünler arasında. Ancak tarçının yan etkileri arasında alerjik reaksiyonlar ve ciltte yanma hissi gibi şikayetler var. Bu yüzden kullanırken dikkatli olmakta fayda var.

7. Avokado

7. Avokado

Avokadoyu hem tüketerek hem de cildinize sürerek kullanabilirsiniz. Oldukça faydalı olan avokado da aşırı kullanımda cildinize zarar verir. Aynı şekilde avokado yağının da hassas ciltler için fazla kullanılmaması öneriliyor.

8. Karbonat

8. Karbonat

Karbonat birçok alanda kullanıldığı gibi gerginliği ve ağrıları azaltmak ve cilt bakımı için de kullanılıyor. Ancak dikkatli kullanılmazsa, cildinize zarar verebilir ve tahrişe sebep olabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın