Görüş Bildir
Haberler
Çılgınlık mı Yoksa Geleceğin Yatırımı mı? Şimdiye Kadar Satılan En Pahalı 13 NFT

etiket Çılgınlık mı Yoksa Geleceğin Yatırımı mı? Şimdiye Kadar Satılan En Pahalı 13 NFT

Ali Aydemir
05.08.2021 - 10:30 Son Güncelleme: 05.08.2021 - 11:05

NFT'ler nesnenin benzersizliğine bağlı olarak belirli bir değer taşıyan benzersiz dijital nesnelerdir. Bu nesne bir resim, video, ses parçacığı, video oyunu koleksiyon öğesi, GIF vb. olabilir. Değiştirilemez jetonlar veya NFT'ler, sanat hakkındaki düşünme şeklimizi değiştiriyor ve yatırımcılar bunu fark etmeye başlıyor. Bu nedenle de benzersizler. Bu benzersiz eserler ise şimdilerde oldukça büyük ilgi görüyor, sanatın ve sanatçının dijital dünyada varlık göstermeye başladığı şu günlerde en pahalı fiyatlara alıcı bulan NFT'leri inceliyoruz.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Hairy

13. Hairy

'NFT'ler bana nihayet sanat, koleksiyon kültürü ve müziği bir araya getirme fırsatı verdi.' diyen DJ Steve Aoki ve sanatçı Antoni Tudisco arasındaki işbirliğinin sonucuydu Hairy. Müzik ile NFT'yi birleştirdi. En pahalı single olarak adlandırılan bu eserin fiyatı 888.888 dolar. 2021 Mart'ında 888.888 dolar gibi şaşırtıcı bir fiyata satın alınan eser, en değerli NFT'den uzak olsa da, bu parçaların ne kadar hızlı değer kazanabileceğinin yanı sıra ne kadar tuhaf ve alışılmadık olabildiklerinin de bir kanıtı.

12. Metarift

12. Metarift

Görüntünün yaratıcısı Pak'ın varlığına dair bir şey bilinmemesi ve kim olduğunun gizemi sürüyor. Bu nedenle dijital sanat topluluğu, takma bir isim olan 'PAK'ı, Bitcoin'in bilinmeyen yaratıcısı Satoshi Nakamoto'ya atıfta bulunarak onu 'kripto sanatının Satoshi'si' olarak vaftiz etti. Metarift, siyah bir arka plana karşı hareket eden bir sonsuzluk sembolü ile sarılmış, genel kimyadaki protonlar gibi parçacıkların bir temsili gibi görünen, bir araya toplanmış bir grup küresel nesneye sahiptir. Metalik dokusu ona daha fazla incelik katıyor. Eser açık artırmada 904.413.47 dolara satılmıştır.

11. Forever Rose

11. Forever Rose

14 şubat 2018'de 10 katılımcı tarafından satın alınan NFT'nin fiyatı 1.000.000 dolar. 'Sonsuza Kadar Gül yalnızca bir sembol değil, aşkın kanıtıdır' diyen eser sahibi Kevin Abosch, ayriyeten birçok somut ve dijital eser de ortaya çıkararak çeşitli kampanyalara öncü oluyor. 2018 Sevgililer Günü'nde Abosch, yakaladığı güllerden birini bir milyon dolara sattı. Bir Ethereum blok zincirinde NFT olarak satılan Forever Rose, o sırada dünyanın en pahalı sanal sanat eseriydi.

10. CryptoPunk #4156

10. CryptoPunk #4156

Ethereum blok zincirinde CryptoPunks olarak bilinen 10.000'den fazla satın alınabilir NFT karakter var. Larva Labs ekibi tarafından piyasaya sürülen bu karakterlerin her biri, özellikleri bakımından birbirinden benzersizdir. Algoritma tarafından oluşturulan piksel sanat görüntüleri 2017'den beri dolaşımda. CryptoPunk #4156, maymun olan 24 Punk'tan biridir. Bu özel karakter ayrıca mavi bir bandana sporu yapıyor. Eser, 18 Şubat 2021 tarihi itibariyle  1.25 milyon dolara satılmıştır.

9. CryptoPunk #6487

9. CryptoPunk #6487

Larva Labs tarafından oluşturulan bir dizi NFT görüntüsünden olan CryptoPunk 6487, CryptoPunk koleksiyonundaki en çok satan öğeler arasındadır. 2021 Şubat'ında 1,3 milyon dolara  giden bu, yedi haneli bir tutar için satın alınan bir dizi CryptoPunk listesinden sadece biri. CryptoPunk koleksiyonunun tamamı, NFT'lerin değerini neyin yönlendirdiğinin büyüleyici bir keşfini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Adı yok!

8. Adı yok!

Bu NFT'nin adı müzayede sonuna kadar konmadı. NFT'lerin çoğu durağan görüntüler veya GIF'ler olsa da, bu eser aslında 3LAU sanatçısının SlimeSunday ile işbirliği içinde yaptığı bir müzik videosuydu. Özünde, en yüksek teklifi verene hem şarkı hem de müzik videosunun yanı sıra şarkıya bir isim verme hakkı da verilecek. Eser, şimdiye kadar satılan en pahalı görsel olmayan NFT'lerden biri ve her türlü sanatın NFT olarak işlev görebileceğini kanıtlıyor. Fiyatı ise 1.330.000 dolar.

Müzayedeyi kazanan eserin adını koyar.

7. Exie İnfinity'den de NFT satışı yapılmıştı.

7. Exie İnfinity'den de NFT satışı yapılmıştı.

Axie İnfinity, Ethereum platformunda Axies adı verilen fantastik yaratıkları satın alıp yetiştirmeyi ve savaştırmayı içeren bir oyundur. Şimdilerde Exies rüzgarları eserken Şubat ayının başlarında, bir sanal mülk satıcısı oyun içerisindeki bir mülkü 1,5 milyon dolara sattı.

6. The Best I Could Do

6. The Best I Could Do

Dünyaca ünlü Rick and Morty çizgi dizisinin yaratıcısı Justin Roiland tarafından satılan eser 1.650.000 dolara satıldı. Rick and Morty, en sevilen ve en sık alıntılanan modern çizgi dizilerden biridir ve yaratıcının etkisinin NFT listesinde bir etkisi olması kesindi.

5. Sırada ilk tweet var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. DOGE

4. DOGE

Artık aşina olduğumuz Dogecoin olur da NFT'lere konu olunmaz mı. Açık artırma sitesi Zora'ya göre, bir kişi yapılan müzayedede yaklaşık 4 milyon dolar değerindeki Ethereum kripto para biriminden 1.696.9'luk istekli bir teklif vererek eseri satın aldı.

3. Crossroad

3. Crossroad

24 Şubat'ta dijital sanat platformu Nifty Gateway, Twitter'da Beeple'ın bir çalışmasının satın alma hizmetleri aracılığıyla ikincil satış pazarında 6,6 milyon dolara satışının netlik kazandığını duyurdu. NFT'de adı geçen 'loser' ise yakından tanıdığımız biri. Bu NFT, Trump karşıtı bir mesaj içeriyor, belki de onu değerli kılan bu.

İşte o video NFT!

2. CryptoPunk #7804

2. CryptoPunk #7804

CryptoPunk # 7804'ün nadirliği, Larva Labs'ın 9 Alien CryptoPunk'ından biri olması gerçeğinden geliyor . Her zamanki CryptoPunks dışında, nadir olanlar Aliens, Apes ve Zombies'dir. Fiyatı ise dudak uçuklatıyor: tam 7.570.000 dolar!

1. The First 5000 Days

1. The First 5000 Days

Christie's müzayede evi, ilk dijital sanat müzayedesinde Beeple'ın devasa bir sanat eseri derlemesini rekor kıran bir rakama tamı tamına 69 milyon dolara sattı. Beeple, Mayıs 2007'den beri her gün, tek bir günü bile kaçırmadan sanat eserleri üretiyor.

Gündelik olarak adlandırılan bu sanat eserleri, stiller, ortam ve içerik açısından farklılık gösterir ve genellikle distopik veya eleştirel konulara dayanır. Artnet'e göre Beeple, Jeff Koons ve David Hockney'in ardından müzayede fiyatları açısından 'yaşayan en pahalı üçüncü sanatçı' oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utku Halit

ben bunun ne olduğunu hala anlamadım

King in the East

sanat eserlerini dijital ortamda kripto paraya satıyorlar.. böylece tescillenmiş de oluyor.. sen bir logo resim vs bir şey çizdin bunu belli bir fiyat biçere... Devamını Gör