Görüş Bildir
Haberler
Çikolata Yerken Hayatını Kaybetmişti: Mert'in Okulunda İdareciler Açığa Alındı

Çikolata Yerken Hayatını Kaybetmişti: Mert'in Okulunda İdareciler Açığa Alındı

Ankara Keçiören'de birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın okulda çikolata yerken nefessiz kalarak hayatını kaybetmesiyle ilgili hem idari hem adli soruşturma başlatıldı. MEB, okul idarecilerini açığa aldı, kantincinin sözleşmesi de feshedildi.

MEB'den yapılan açıklamada, Keçiören ilçesindeki Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın dün vefat etmesiyle ilgili olayın idari açıdan, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığınca görevlendirilen maarif müfettişlerince tüm yönleriyle ve kapsamlı şekilde soruşturulduğu aktarıldı.

"Kantin en son 29 Kasım'da denetlendi"

"Kantin en son 29 Kasım'da denetlendi"

Maarif müfettişleri tarafından yapılan ilk incelemede, söz konusu kantin işletmesinin, ilgili mevzuat gereği okulda oluşturulan komisyon tarafından 15 Kasım 2019'da, Keçiören İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından da son olarak 29 Kasım 2019'da denetlendiğinin görüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Soruşturmanın salahiyeti açısından, sorumluluğu olabileceği düşünülen ilgili okul yöneticileri görevden uzaklaştırılmış olup, iddialara konu olan okul kantini işletmesinin sözleşmesi feshedilmiştir. Öğrencimizin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan ve eğitim camiamızı derinden üzen bu elim hadisede sorumluluğu bulunan kişiler hakkındaki soruşturma süreci hassasiyetle yürütülmektedir. Ayrıca, söz konusu olayla ilgili adli makamlarca başlatılan soruşturma devam etmektedir.' 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da, Mert Yağız'ın ölümüyle ilgili adli soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Keçiören ilçesindeki Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal, dün okul kantininden aldığı sıvı çikolatayı yerken fenalaştı. Köksal, kantinin yakınında bulunan okul görevlisinin yanına giderek boğazını işaret etti. Görevlinin müdahale ettiği çocuk, daha sonra okulun karşı tarafında bulunan sağlık merkezine götürüldü. Ancak Mert Yağız Köksal, buradan ambulansla Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Köksal'ın naaşı kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Mert Yağız Köksal'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilerek Ahmet Efendi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Faruk Köksal, oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Şükran Köksal da gözyaşlarına boğuldu. Mert, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sensizsinema

Ya bu çocuklar niye okulda, serviste ölüyor? Ölsünler diye mi gönderiyor insanlar çocuklarını? Önceki gün servisinin altında ezilen 4 yaşında çocuğu okuyorum... Devamını Gör

Art Ankara

Peki geç gelen ambulans sağlık ocağında bulunmayan doktor ve o çikolatayı üreten firma hakkında ne yaptınız?

Sema candelen

Abi yanlis anlamayin da cocugun yedigi sivi cikolatadan olmesinde kantincinin ne alakasi var sozlesmesi neden feshedildi anlamadim? Yasak mi o cikolatalar? B... Devamını Gör

Kantinde nelerin satılacağı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "mevzuat" ile belirleniyor. Bizim maymun iştahlı gözünü para hırsı bürümüş kantinc... Devamını Gör