Görüş Bildir
Haberler
TRT Grev Yasağını Neden Görmedi?

TRT Grev Yasağını Neden Görmedi?

ATKN
02.02.2015 - 16:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cihaner'den Grev Yasağıyla İlgili Soru Önergesi

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, DİSK/ Birleşik Metal-İş Sendikası'nın aldığı grev kararının Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenmesini ve greve ilişkin haberlerin TRT'de verilmemesini TBMM gündemine taşıdı.

Cihaner, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu önergede Bakanlar Kurulu tarafından 'milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu' iddiasıyla metal işkolundaki grevin ertelenmesi kararının nasıl alındığını ve kararının hukuki dayanağını sordu.

Cihaner ayrıca greve ilişkin karara TRT kanallarında yer verilip verilmediğini sordu. Cihaner, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu önergede şu ifadelere yer verdi:

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu- DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine greve çıktı.

Grev, 29 Ocak'ta 22 fabrikada başladı, 30 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu kararı ile ertelendi.

1)     Bu kadar geniş kapsamlı  ve büyük grev Anayasa'da ve yasasında tarafsız ve özerk olduğu belirtilen TRT'nin  radyo ve televizyon haber bültenlerinde haber olarak verilmiş midir?

2)     Haber olarak verilmiş ise haber kaç kelimeden oluşmaktadır, hangi kanallarda, hangi saatlerde yayınlanan haber bültenlerinde verilmiştir?

3)     Bütçesinin  % 80'i halktan doğrudan toplanan yayın bedelinden oluşan TRT'de bu grev haber olarak verilmemiş ise gerekçesi nedir?

4)     Maden işçilerinin haklarını talep etme mücadelesinin  yasal bir sonucu olan grev  haber olarak verilmemiş ve haber değeri görülmemiş ise  greve katılan maden işçilerinin elektrik faturaları aracılığı ile TRT'ye ödediği 'TRT Payı' iade edilecek midir?

5)     Bakanlar Kurulu'nun grevin ertelenmesine ilişkin aldığı karar TRT'nin  radyo ve televizyon haber bültenlerinde  haber olarak verilmiş midir?

6)     Haber olarak verilmiş ise haber kaç kelimeden oluşmaktadır, hangi kanallarda, hangi saatlerde yayınlanan haber bültenlerinde verilmiştir?

7)     Bakanlar Kurulu'nun kararı haber olarak verilmiş ise habercilik açısından asıl olayı vermeden o olaya bağlı başka bir gelişmeyi haber olarak vermenin gerekçesi nedir?

Medyatava

Kaynak: http://www.medyatava.com/haber/trt-gr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0