Görüş Bildir
Haberler
Çiçek Balı

Çiçek Balı

Çiçek Balı

Yayla Çiçek balı kendine has tadıyla piyasadaki ballarla katiesi rahatlıkla ayrılabilir. Yayla Çiçek Balı Anzer Arıcılık ürünüdür. Her zaman dediğimiz gibi fakımız kalitemiz, fiyatımızdır. Arıların çiçeklerden topladığı nektar ve bal özlerini kovanda düzgün eşit altıgen şeklilnde petek gözlerinde depoladığı, belli bir zamanda, belli bir kıvama gelip olgunlaştığında, arıcılar tarafından kovanlardan petek bal olarak alınıp, ihitiyaca göre petek balı ve süzme bal olarak satıldığı çiçek balıdır.

Ballar üretildiği yöredeki çiçeklerin özelliklerini. Çiçek ballarının tadaları, kaliteleri birbirinden farklıdır. Farklık yerlerde , yörelerde üretilen üretilen çiçek ballarını birbirine karıştırmamak gerekir. Bal hangi yerde, yörede üreliyorsa o yörenin , çiçeğin özelliğini taşımalı, doğası bozulmamalıdır.

Çiçek Balı

Çiçek balı bazı yerlerde, bereketli ovalarda bol miktarda üretilir. Bazı yörelerde ise bilhassa yaylalarda üretilen daha az miktardadır. Bunun nedeni ise elverişsiz hava şartları olmakla birlikte, çiçek florası olarak sadece yer çiçeklerinin olması, meyve ağaçlarının olmadığı, her çiçekten bal alamadığı bir durumdur. Meyve çiçeklerinde bal özü ve çiçek nektarı yayla çiçekleri ve kır çiçeklerine göre daha fazladır.

Yayla balı üretiminde verim , ovada üretilen ayçiçek balı ve narenciye balı kadar fazla değildir. Yayla Çiçek Balında kalite , ovada üretilen çiçek balından kat be kat daha kalitelidir.

Kaynak: http://balanzer.com/cicek-bali.html
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın