Görüş Bildir
Haberler
CIA Başkanı: 'Irak ve Suriye'de Federal Yapı Olabilir'

CIA Başkanı: 'Irak ve Suriye'de Federal Yapı Olabilir'

Batuhan
09.09.2016 - 13:44 Son Güncelleme: 09.09.2016 - 14:18

ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, Suriye ve Irak'taki devlet yapısının yeniden telafi edilemeyecek şekilde zarar gördüğü görüşünde.  Brennan, Suriye ve Irak'ta çok fazla kan aktığını belirtip, 'Ölmeden önce, bu ülkelerin bir daha merkezi bir yönetime kavuşup kavuşamayacaklarını görebilecek miyiz bilmiyorum' dedi ve iki ülke için 'federal sistem' olabileceği öngörüsünde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye'nin devlet yapısının telafi edilemeyecek şekilde bozulmuş olabileceğini söyledi. 

Deutsche Welle'nin aktardığı bilgiye göre Brennan, 'Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanabileceğinden kuşkulu olduğunu' ve iki ülkenin de merkezi bir hükümet tarafından yönetilebileceğini tahmin etmediğini belirtti.

Brennan, 'Suriye ve Irak'ın yeniden biraraya gelip gelemeyeceğini bilmiyorum' dedi.

"Etnik ve mezhep gerginliklerinin sürmesi iki ülkeye zarar veriyor"

"Etnik ve mezhep gerginliklerinin sürmesi iki ülkeye zarar veriyor"

West Point askeri akademisi tarafından çıkarılan ‘CTC Sentinel' adlı yayın organına mülakat veren Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı Brennan, dökülen kan ve yapılan tahribat kadar etnik ve mezhep gerginliklerinin sürmesinin de iki ülkeye büyük zarar verdiğini, İki ülke için 'federal sistem' olabileceği öngörüsünde bulunarak Suriye ve Irak'taki Kürt bölgeleri gibi birçok özerk bölgenin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

CIA Başkanı, terör örgütü IŞİD'in iç savaşın hüküm sürdüğü Yemen'e sızmasıyla ilgili görüşlerini de dile getirdi. Brennan, IŞİD'in Yemen'de terör şebekesi El Kaide'ye bağlı gruplarla işbirliği yaptığını da sözlerine ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
40
7
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Dunyanin neresinde savas varsa bunun altinda hem bu yankiler. Umarim Kore atom bombasi atarda sunlara kurtuluruz..

denemecelersss

petrol petrol diye sittiniz attınız ortadoğuyu ha birde büyük israil devletini kurcağız diye parçalaıcaksınız sonra israil saldırıp toprak alıcak buralardan

Değerli

Lanet olasıca federaller yine heryerdeler.