Görüş Bildir
Haberler
CHP Yöneticisinden Çarpıcı İddia: 'AK Parti'ye Sahte Üye Yapıldım, Geleceğim Karardı'

CHP Yöneticisinden Çarpıcı İddia: 'AK Parti'ye Sahte Üye Yapıldım, Geleceğim Karardı'

Caner
19.02.2015 - 18:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP yöneticisi: AK Parti'ye sahte üye yapıldım, CHP'den milletvekili aday adayı olamıyorum

BİR süre önce bilgisi dışında Ak Parti'ye üye yapıldığı gerekçesiyle yargıya başvuran ve 3 bin TL tazminat kazanan CHP Kayseri Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, 'Beni sahte üye yaptıkları için kaybettiğim itibarım ve kendime güvenemediğim için aday olamıyoruz. AKP geleceğimi kararttı' dedi.

CHP Kayseri binasında İl Başkanı Mustafa Ayan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Disiplin Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, kendisini AK Parti'ye sahte üye olarak kaydedenler nedeniyle milletvekili aday adayı olamadığını söyledi. AK Parti teşkilatlarının kendisini gibi binlerce kişiyi bilgileri dışında sahte üye yaptığını öne süren Karaca, şunları söyledi:

'13 yıldır ülkemizi yöneten AKP'nin 'Bizim üye sayımız diğer partilerin aldıkları oylardan fazladır' diyerek övünmelerinden sonra CHP Genel Merkezi Yargıtay'dan üye sayımızı istemiştir. Yargıtay'ın cevabi yazısında 70 bin civarında CHP üyesinin AKP üyesi olduğu ve 'İki partiye birden üye olunamayacağı için üyeliklerinin düşürüldüğünü' bildiriyor. Genel merkezimiz bu durumu 2012 yılı Kasım ayında il başkanlıklarımıza bildirmiştir. Yapılan bu sahtecilikten 16 Kasım 2012'de haberim oldu. Cumhuriyet savcılığına başvurup bu sahtecilerin ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulunarak süreci başlattım. O zaman benim durumumda Kayseri'de 1200 civarında üyemizin AKP'ye üyeliği dolayısıyla CHP'den üyeliği düşmüştü. Israrlı ve kararlı takibimiz sonunda Kayseri 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi 2013/368 sayılı dosya ile 70 kişinin davasını tek dosyada ve tek duruşmada 1 yıl 3 ay ay hapis cezası verdi. Ben ve Avukatım Mustafa Devrim Demirtaş bu sahteciliğin peşini bırakmamaya kararlıydık. AKP genel başkanlığı ve zamanın Kocasinan İlçe şimdinin ise İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden hakkında 20 bin TL manevi tazminat davası açtık. Gerekçelerimiz doğru ve haklıydı. Kaybolan siyasi itibarımı kazanmak istiyordum. Kendimin CHP li olduğunu kanıtlamak ve hakkımdaki bu şüpheleri kaldırmak zorundaydım. Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesi 30 Aralık 2014'te AKP Genel Başkanlığı ve şimdi il başkanı olan Hüseyin Cahit Özden'e 3 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.'

'PARALAR MADENCİLERİN AİLELERİNE'

Karaca, alacağım paraya dokunmadan Soma'daki maden faciasında şehit olan madencilerin ailelernin hesabına yatıracağını anlatırken, 'Allah bana bu sahtecilerin kör kuruşunu kısmet etmesin. Cumhuriyet devrimi kazanımlarını yok eden AKP iktidarı, benim de siyasi geleceğimi ve itibarımı çalmıştır. CHP de disiplin kurulu başkanı olmama rağmen kaybettiğim itibarım dolayısıyla kendime güvenemediğimden milletvekili adayı olamıyorum. Geleceğim karartıldı' diye konuştu.

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0