Görüş Bildir
Haberler
CHP Sözcüsü Koç : ‘103 Kadın Adayımız Var’

CHP Sözcüsü Koç : ‘103 Kadın Adayımız Var’

ATKN
07.04.2015 - 14:33 Son Güncelleme: 07.04.2015 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haluk Koç, CHP'nin aday profilini açıkladı

CHP Sözcüsü Haluk Koç, 7 Haziran’da partisinin göstereceği adaylarla ilgili basın toplantısı düzendi. 103 kadını milletvekili adayı olarak gösteren CHP'nin 3 engelli, 10 da genç adayı var. Koç, 'Listelere her bölgeden, her inanç grubundan, her dışlanan kesimden insanlar alındı' dedi.

Milletvekili adaylarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Haluk Koç,  29 Mart tarihinde 45 seçim bölgesinde tüm üyelerin katılımıyla bir önseçim yapıldığını hatırlattı. Aday listesinin saat 17.00'de CHP'nin internet sitesinden yayınlanacağını söyleyen, Koç şunları ifade etti:

'Ayrıca 10 seçim bölgesinde de hakim denetiminde değil ama onu aratmayacak bazen daha da düzenli tüm örgüt üyelerinin katılımıyla örgüt eğilimini aldı. Bir tek CHP partisine kayıtlı üyelerin tercihini bugün akşam sunacağı listelere yüzde 80'den fazla yansıtan parti oldu. Siyasi Partiler Yasası genel merkezlere yüzde 5 oranında kontenjan hakkı veriyor. CHP bu hakkını PM'de belirledi ve adayları yerleştirdi. Şu anda Türkiye'nin iyi yönetilmediğini bir yurttaş olarak çok net görüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. Demokrasinin kurum ve kuralları askıya alınan, kağıtlar üzerinde kalan kurumlar haline dönüştü. Bu sıkıntıya aşmak zorunda Türkiye. O nedenle sandık aşamasında Türkiye halkı, Türk milleti mutlaka bu kötü yönetime dur diyecek.'

7 SEÇİM BÖLGESİNDE KADINLAR İLK SIRADA

Kadın erkek eşitliği ve kadının toplumdaki rolü siyasetinin en önemli gündem maddelerinden olduğunu ifade eden Koç, 'Kadının iş gücünden kopartılması, eve hapsedilmesi, fıtratında var sözlerini hep yaşıyoruz. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir karar aldı, bunu açıklamıştık, uygulamasını yaptık. 28 kontenjan adayından üç büyük şehirdeki 7 seçim bölgesinin birinci sırasına kadın adaylarını yerleştirme sözü tutuldu' ifadelerini kullandı.

Koç, kadın adayların birinci bölgede bulunduğu iller Adana, Afyonkarahisar, Ankara birinci ve ikinci bölgeler, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul 1-2-3, İzmir 1-2 ve Kocaeli'nde birinci sıra gösterildiğini belirtti. Koç, şu bilgileri verdi:

'3 engelli, 10 genç, 103 kadın adayımız var. Dörtte bir beşte bir oranında bir kadın aday profilimiz var, önemli kısmı da seçilecek bölgelerde. Öğrenim durumlarına göre bir değerlendirme yaparsak, listelerde henüz bazı eksikliklerin tamamlanması süresi var, oralarda tamamlama hakkı veriliyor. 354 adayımız üniversite mezunu, 83 lise mezunu, 45 yüksek lisans mezunu aday, 15 ortaokul, 18 ilkokul mezun adayımız var.'

‘KONTENJAN KULLANILMASI GEREĞİ ORTADAN KALKTI'

Merkez yoklaması ya da örgüt denetiminde önseçim yaptığımız yerlerde bölgelerin duyarlılıkları bakımından bazı sıralar kontenjan adaylarına ayrılmıştı ama seçim sonuçları önümüze geldiğinde Adıyaman ikinci sıra adayı için kontenjan kullanmaya gerek görülmedi. Mersin'de birinci ve dördüncü sıralar kontenjana ayrılmıştı, birinci sıra kontenjan adayını kullanmama kararı aldı PM. Örgütün belirttiği ana düşünce genel merkez'den tasarruf kullanılarak çok fazla dağıtılmadı ve bozulmadı. Malatya ikinci sıra için gerekirse kontenjan kullanılacak denmişti, ikinci sırada kontenjan kullanılması gereği ortadan kalktı. Malatya'nın dengelerine göre değerlendirildi.

'HER KESİMLERDEN İNSANLAR LİSDE'

CHP'nin şu özeni örgütlerimizin oy kullanarak yaptığı tercihlere bakarsak her kesim her inanç grubu, her bölgesel özelliği kucaklayacak bir profille toplumun önüne geliyor CHP. Ayrıştırılan, kutuplaşma tohumu ekilen bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bunları gözeten tercihlerde bulunulmuştur, bunu takdir etmemek mümkün değil. Listelere her bölgeden, her inanç grubundan, her dışlanan kesimden insanlar almıştır.

Hiçbir liste herkesi aynı anda aynı derecede mutlu edecek listeler değildir, farklı değerlendirmeler olabilir ama geneli itibariyle CHP listeleri 7 Haziran'da sandığa gidecek partiler içinde en demokratik, en katılımcı en geniş kucaklayıcı listeler olarak hazırlanmış bulunuyor. İsimler konusunda saat 17.00'de web sitemizde açıklanacak ancak çoğu PM toplantısı sonrası basına yansımış bulunuyor.

'EMEK VERENLER TALEPLERİNİZİ YÜKSELTİN'

CHP'nin attığı bu en geniş adımın diğer partilere de örnek olmasını diliyorum. Diğer partilerin tabanında emek verenlere sesleniyorum, taleplerinizi yükseltin. Ankara'daki padişahlara, kendilerine ekip kurarak milletvekili seçtirmek isteyenlere karşı durun. CHP bunu başardı. Darısı padişahların onayladığı listelerde adını arayanlara, darısı vesayetle listelere girmeye çalışanlara, darısı halktan korkmayanlara, üyelerinden, tabanından korkmayanlara.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0