Görüş Bildir
Haberler
CHP Referandumun İptali İçin YSK'ya Başvurdu: 'Bu Milli İrade Hırsızlığıdır'

etiket CHP Referandumun İptali İçin YSK'ya Başvurdu: 'Bu Milli İrade Hırsızlığıdır'

Ulaş
18.04.2017 - 18:42

Türkiye tarihi anayasa oylamasını geride bıraktı fakat YSK'nın 'mühürsüz oy ve pusulalarını' geçerli saymasının tartışmaları devam ediyor. Sosyal medyada ve birçok ilde YSK'nın kararına tepkiler yükseldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve parti vekilleri de 'halk oylamasının iptali' için YSK'ya dilekçe verdiler. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

YSK'nın oy sayım işlemi devam ederken yaptığı açıklama tepkilere neden olmuştu

Daha sonra 'mühürsüz oyların kabulü' kararının referandum sabahı alındığını öğrenildi ve tepkiler devam etti

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan ve beraberindeki vekiller YSK'ya referandumun iptali için başvuruda bulundu.

Tezcan: 'Halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir'

Tezcan: 'Halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir'

Tezcan anayasa değişikliği halk oylamasıyla ilgili 'Bu şekliyle kesinleşince meri olabilir, yürürlüğe girebilir ama hiçbir zaman meşru olmayacaktır. İşte bu sebeple sonuçlar henüz kesinleşmeden bütün hukuk yollarını kullanarak, meşru olmayan bu uygulamaya yine hukuk yoluyla son vermek üzere YSK'ya itiraz dilekçesi verdik. Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Gelinen bu tabloda halk oylamasının meşruiyetini sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir.' ifadelerini kullandı.

'Bu milli irade hırsızlığı organizasyonudur'

'Bu milli irade hırsızlığı organizasyonudur'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sayım devam ederken sandıklara müdahale edilerek mühürsüz oy pusulaları geçerli kılınmak suretiyle oy hırsızlığına yönelik organizasyonun tamamlandığını savunan Tezcan, şöyle devam etti:

'Bu oy hırsızlığı organizasyonudur, bu milli irade hırsızlığı organizasyonudur. Buna bilerek ya da bilinmeyerek iştirak edilmiştir. Biz bununla meşgul değiliz. Meşgul olduğumuz şey; seçimler yargı gözetim ve denetimi altında yapılacaksa yargı gözetim ve denetim altında yapılan seçimlerde YSK'nın görevi kanuna uygun olarak seçimleri yürütmektir. Ancak görüyoruz ki bu seçim sürecinde özellikle mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasının kabul edilmesi açıkça seçimlere hile karıştırılmasının ve milli irade gasbının, seçim sahteciliğinin önünü açmıştır.'

CHP lideri Kılıçdaroğlu da YSK'ya verilen dilekçelerin ardından Twitter'dan açıklama yaptı

AA / Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
692
201
109
63
61
13
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

En azından şu adamlar adaletsizliğin peşine düşüyo , ayıptır sorması ülkücü geçinen ama ülküsüne darbe yapılmasına sessiz kalan mhp nerde ?

gökhan gök

Ah! Sorma kardeş ülkücülermiş! Güleyim bari, bir de yıllarca ülkücüler var diye yüreğimiz rahattı meğer yan gelip yatıyorlarmış.

Şerife Kaplan

AKP kendi çıkarı olmayan hiç bir secimi iptal ettirmez. Bakınız : 7 Haziranda koalisyon olunca köpek gibi nasil hemen tekrarlaştirmişlardi secimi ki Kasımda ... Devamını Gör

Delidumrul Mani

Sende de hile var. seçim tekrarı ile iptali arasındaki 7 farktan birisin. az ötede kum havuzu var oraya alalım seni.

İŞİN NE DERECE ADALETSİZ BİR BOYUTTA OLDUĞUNU HALA İDRAK EDEMEYENLER İÇİN https://www.hayirveotesi.org/ VE TEKRARLIYORUM MESELE HAYIR YADA EVET ÇIKMASI DE... Devamını Gör

Siz kendiniz dışında kimseyi müslüman olarak görmeyen antepte IŞİD konvoyuna ses çıkarmayıp adaletsiz bir seçime karşı yürüyenleri anlamayan her ramazanda bi... Devamını Gör