Görüş Bildir
Haberler
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: ' Soma'da İhmaller Gizleniyor, Siyasi Sorumlular Gözardı Ediliyor'

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz: ' Soma'da İhmaller Gizleniyor, Siyasi Sorumlular Gözardı Ediliyor'

Caner
11.12.2014 - 20:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, TBMM Soma Araştırma Komisyonu raporunda belirtilen ‘ihmallerin gizlendiğini, siyasi sorumluların gözardı edildiğini’ savundu. Öz, acıdan siyasi şov yapıldığını belirterek raporun AKP milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ tarafından Manisa’lı bürokratlarla beraber tanıtılmasını ‘faşizan parti-devleti’ ne yordu.

CHP’li vekil, 230 sayfalık raporda Soma katliamına dair her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazdıklarını, buna karşılık siyasi sorumluların görmezden gelindiğini belirtti.

Öz şöyle konuştu: “İhmal var deyip sorumlu bakanları ve dönemin başbakanını açıklayamayan, maden ruhsatlarının başbakanda olmasına ses edemeyen, iş güvenliği önlemleri ve denetim eksiklerine rağmen Bakan Faruk Çelik’in sorumluluğunu görmezden gelen bu raporu öven AKP heyeti, kalkmış bir de Manisa’da bürokratlarla poz verip rapor tanıtım etkinliği düzenliyor. Soma raporundan siyaset yapıyorlar.”

“301 madencimiz ve işsiz kalmış arkadaşlarına böyle bir hayatı reva gören siyasi anlayış, kalkmış Soma raporuna övgü düzüyor” diyen Manisa milletvekili, şu soruları yöneltti: “O raporda bunca acının sorumlusu yazıyor mu? Bunca ihmali yaratan madencilik düzenini bugüne kadar kimler oluşturdu, kimler koruyup kolladı anlatabilecekler mi? Sorumluları açıklayamayan ürkek komisyon raporunu, ne diye Aile ve Sosyal Politikalar, AFAD, İl Sağlık, Kamu Hastaneleri ve SGK İl Müdürü’yle birlikte açıklarsınız? Toplantıya çağırılan il müdürleri kimin personeli? Maaşını devletten mi, AKP örgütlerinden mi alıyorlar?”

AFAD’ın kurtarmalar sonrasında ciddi kriz hataları yaptığını, sağ kurtarılan madenci sayısının kendilerinin belirlediğini söyleyen Öz şunları da söyledi: “Yine AFAD’ın kurtarmalar sonrasında ne gibi ciddi kriz hataları yaptığını rapordan görememişler, komisyon tutanaklarına bakamamışlar. Yazıktır. Bürokratların bir acıyı şova dönüştüren siyasi toplantıya alet edilmesi, il ve ilçe başkanları otururken ayakta dikilmeleri, devletin içine düşürüldüğü küçük durumu özetlemekte, faşizan bir parti-devlet fikrini ortaya koymaktadır.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/soma-komisyon...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0