Görüş Bildir
Haberler
CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'Soruşturma Açan Savcıyı Kutlarım'

CHP lideri Kılıçdaroğlu: 'Soruşturma Açan Savcıyı Kutlarım'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili soruşturma açılması için 'İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle o savcıyı kutlarım' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ ziyareti sırasında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik bazı gazetelerde çıkan suikast iddiası üzerine başlatılan soruşturma için 'Güzel, Başsavcılığı kutlarım. İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle o savcıyı kutlarım' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, benzer sorular üzerine 'İddiayı kim ileri sürüyor? İddia kime ait? Havuz medyası. Yani haram medyası, yani haramdan beslenenler. Savcı soruşturma açmış, soruşturma açan savcıyı yürekten kutluyorum' ifadelerini kulandı.

'Gül'ün açıklaması sağduyunun sesi'

CHP Genel Başkanı Meclis'te kavgalara sebep olan İç Güvenlik Paketiyle ilgili de şunları söyledi:

'İç Güvenlik Yasası getiriyorsunuz parlamentoda terör estiriyorsunuz. Bunun adı İç Güvenlik Yasası mı? Nasıl bir iç güvenlik yasası ki muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsunuz. Eğer milletvekiline bunları yapıyorsa Adalet ve Kalkınma Partisi vatandaşa ne yapacak? Onları dokunulmazlığı var bunu yapıyor. Vatandaşın dokunulmazlığı yok. Onların da ensesinde boza pişirecekler. Bakın Sayın Abdullah Gül açıklama yapmış 'bir daha gözden geçirin' diye. Sağduyunun sesi, sonunda söylüyor.'

Türkiye'nin birinci sınıf bir demokrasiyi kabul etmek zorunda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu hükümetin vatandaşı kandırdığını savundu:

'Devletin eline sopa verip vatandaşın ensesinde boza pişiremezsiniz. Yapmak istedikleri o. Biz de ona karşı çıkıyoruz. Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz siz bunu? Yüzünü kapatan... Zaten kanun var, yüzünü kapatan adamı yakalarsınız götürürsünüz. Molotofkokteyli atan... Savunan mı var? Kim yapıyorsa elinde molotofkokteyli atıyorsa yakalarsın götürürsün. Sen yakaladın götürdün de birisi karşı mı çıktı? Yok öyle bir şey. Vatandaşı kandırıyorlar. Amaç ne? Amaç şu; Seçime gidiyoruz AKP kan kaybediyor, acaba biz baskı kurarak milleti nasıl korkuturuz? Bu millet sizden korkmaz.'

CHP lideri, 'IŞİD'in Türkiye'de uyuyan hücresi var' iddialarının hatırlatılması üzerine de, 'IŞİD'in Türkiye'de yüzlerce uyuyan hücresi var. Herkes bunu biliyor. Hükümet de biliyor, ülkenin istihbarat teşkilatı da biliyor. Ama hükümet IŞİD'i terör örgütü olarak kabul etmiyor' diye konuştu. Hükümetin IŞİD'e destek verdiğini iddia etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0