Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Vekil Gözyaşlarını Tutamadı!

CHP'li Vekil Gözyaşlarını Tutamadı!

Batuhan
11.03.2014 - 14:22

CHP'li Vekil Gözyaşlarını Tutamadı!

ANKARA Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM’de düzenlediği basın toplantısı sırasında bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili konuştuğu sırada gözyaşlarını tutamayarak ağladı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Devlet Tiyatrosu İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde bulunan ağaçların kesilmesine tepki gösterdi ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve sanatçılarla birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Burada ilk olarak Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Nazlıaka, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Nazlıaka, 'Bugün oğlumla aynı yaşta olan Berkin’i kaybettik. Komada uyutuluyordu. Berkin’in uyuması bir ulusun uyanmasına çok katkı sağladı. Berkin ekmek almaya giden küçük bir çocuktu. Hastaneye yattığında 46 kiloydu, hastanede 16 kiloya kadar düştü. Sağlığına kavuşabileceğini umut ediyorduk. Çok üzgünüm. Ailesi ile konuştum, annesi 'Öldürmeye doyamıyorlar, artık yeter bitsin bunlar. Berkin bir yıldız oldu ve göklere yükseldi. Kendisi nur içinde yatsın' dedi.

Ankara Devlet Tiyatrosu İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde yıkılan ağaçları saloa kurulan projeksiyon sistemi ile gazetecilere gösteren Nazlıaka, 'Yenimahalle’deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ne saldırı yapıldı.Yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen iş makineleri gece saatlerinde sahnenin olduğu alana gelerek ağaçları yıktı. Sahnenin olduğu bölgede ağaçlar için gece nöbetleri tutulmaya başlandı. Sanata ve doğaya böylesine düşman olan bir dönem bu topraklarda daha önce hiç yaşanmadı şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ise, bir inşaat firması tarafından yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle ağaçların kepçelerle söküldüğünü ve ağaç katliamı yapıldığını söyledi.

Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/chpli-ve...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0