Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Özkes: 'Yalnız Bırakıldım'

CHP'li Özkes: 'Yalnız Bırakıldım'

adem kara
02.04.2014 - 12:21 Son Güncelleme: 02.04.2014 - 14:13

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı İhsan Özkes, seçimlerde kendi örgütü tarafından yalnız bırakıldığından şikayet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de ''Seçim sürecinde bazı zamanlar yalnız kaldığı doğrudur'' diye belirtti.

CHP'nin aynı zamanda İstanbul Milletvekili de olan Özkes, Hürriyet'e yapmış olduğu açıklamada özellikle seçim sandıklarına sahip çıkılması hususunda ve neticelerine itiraz zamanındaki faliyetlere ait partisini eleştirdi.

İşte Özkes'in eleştirileri: 

  • Üsküdar İlçesi 1. Seçim Kurulu'na itiraz ettik. İtirazımız görüşüldü ve reddedildi. Öğrendik ki, red oyu verenler arasında kuruldaki CHP'li üye de var. 

  • Sonuçlara itiraz için ıslak imzalı sandık sonuçlarının bir bölümü CHP'de yoktu. Bunları başka partilerden temin ettik. 

  • Seçim akabinde özellikle ilçe seçim kuruluna getirilme seviyesinde sandıklara sahip olamadık.

8 BİN OYLA...

30 Mart seçimlerinde İstanbul Üsküdar ilçesinde başkanlık yarışı CHP ve AK parti arasında başabaş geçti. İlk sayım neticelerine göre ise AKP - AK Parti sadece 8 bin bin oy farkla başkanlığı aldı. (Yüzde 45.74 AKP - AK Parti, yüzde 43.34). 

Şayet Başkent Ankara'da yaşanan, Üsküdar'da da yaşandı ve 'usülsüzlük' iddiaları gündeme geldi.

CHP, Üsküdar'daki üç seçim kurulu'na da ayrı ayrı müracaatlarda bulundu. 

Özkes, gercekleşen müracatların ayrıntılarını da Hürriyet'e anlattı: 

  • 1. İlçe Seçim Kurulu yaptığımız itirazı reddetti. 

  • 2. İlçe Seçim Kurulu'ndaki son durumu ne bilmiyorum. Bugün 10.00'da toplanacaklarmış. 

  • 3. İlçe Seçim Kurulu'na bizzat gittim. Önce almadılar, akabinde içeri aldılar. Orada oy yazımındaki kaymalarla alakalı itiraz dilekçesi vardı. Bizimkiler excel olarak hazırlamış, yüksek seçim kurulu PDF istiyormuş. Bizimkiler işin kolayına firar edip excel'i kabul edin diye ısrar etmiş. Sonuçta kaymalarla alakalı müracaatımız reddedildi. Şayet 8-9 esaslı itirazımız daha var. Bunun sonuçları henüz alınmadı.

Zeynep Gürcanlı | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/261...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0