Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Gök: 'Kan Bulaşmış Yasayı Geri Çekin'

CHP'li Gök: 'Kan Bulaşmış Yasayı Geri Çekin'

FreiGeist
18.02.2015 - 13:25 Son Güncelleme: 18.02.2015 - 13:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis'te iç güvenlik paketinin görüşmelerine geçilmeden yaşanan kavgadan iktidar partisini sorumlu tuttu. İç güvenlik paketine daha yasalaşmadan ' kan ve şiddet bulaştığını' söyleyen Levent Gök ' Bu yasa geri çekilmelidir' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Meclis Genel Kurulu'nda iç güvenlik paketi görüşmelerine geçilmeden yaşanan kavgayı değerlendirdi, iç güvenlik paketine yönelik tepkilerini dile getirdi. Gök 'Dün Meclis'te parlamento tarihinin en kanlı günlerinden biri yaşandı. Çekiçlerle sandalyelerle milletvekillerine saldırdılar. Kendi faşist yasalarını önce milletvekilleri üzerinde denemek istediler. Dört milletvekilimiz yaralandı. Kan ve şiddetin bulaştığı bu yasa geri çekilmelidir' diye konuştu.

'Demokrasinin bedelini ödemeye hazırız'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın 'kavgayı muhalefet milletvekillerinin saldırısı başlattı' dediğini belirten Gök Elitaş'ın yalan söylediğini savundu. Gök, iktidar partisinin Meclis'i bilerek gerginliğe sürüklediğini öne sürdü ve şöyle dedi:

'CHP olarak bizi demokrasiden uzaklaştıracak faşist devlet anlayışına götürecek bu yasaya karşı kendimizi, göğsümüzü siper ettik. Demokrasinin bedeli var, biz bu bedeli ödemeye hazırız, kimse bizi korkutamaz, bu yasayla AKP kendi silahlı gücünü kurmak istiyor, polisiyle jandarmasıyla en masum istekleri haykıracak halkımıza karşı kendi silahlı gücünü kurmak istiyor. bu faşist yasalara geçit vermeyeceğiz. Yasanın geçmemesi için elimizden gelen ne varsa içtüzüğün bize verdiği bütün hakları kullanacağız.'

'Yasa çıkarsa seçimler dahi tehlikeye girer'

Tasarının bütün toplumu ilgilendirdiğini söyleyen Levent Gök yasa çıktığında herkesin mağdur olabileceğini, trafik polisi tarafından durdurulup kimliğinin sorulabileceğini ve gözaltına alınabileceğini savundu. Gök, sivil toplum örgütlerini yasaya karşı seslerini yükseltemeye çağırdı:

'AKP her şart altında bu yasayı geçirmeye kalkarsa seçimler dahi tehlikeye girer. Muhalefetin toplantı düzenleme, oy isteme hakları dahi tehlikeye girer.'

İstanbul'da kartopu oynarken esnafın bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü'nün ölümüne de değinen Levent Gök ' Bu anlayış benim esnafın gerektiğinde polistir diyen anlayışın ürünüdür, bir camın candan daha değerli olduğu tabloyu ortaya koyuyor. Geldiğimiz tablo bu' degerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/gok-kan...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0