Görüş Bildir
Haberler
'Belediyelerin Araştırılması İçin Önerge Sunacağız'

'Belediyelerin Araştırılması İçin Önerge Sunacağız'

ATKN
19.07.2015 - 20:12 Son Güncelleme: 19.07.2015 - 21:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, TBMM'de bir komisyon kurularak, hangi partiden olursa olsun tüm belediyeler ile belediye başkanlarının araştırılması için önerge sunacaklarını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli basın organlarında, 'CHP'li belediyelerle ilgili yoğun bir karalama kampanyası' yürütüldüğünü, yolsuzluk olduğuna dair kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışıldığını savundu.

Bu haberlerin günlerdir medyada yer almasına rağmen, yolsuzlukları ortaya çıkarmakla görevli yargı mensuplarının, müfettişlerin, bunun üzerine gitmediğini kaydeden Ağbaba, CHP'li belediye başkanlarının, cumhuriyet savcılıklarına başvurarak, kendileri hakkında inceleme istediklerini belirtti.

Belediye başkanlarının dokunulmazlığının bulunmadığını hatırlatan Ağbaba, şunları ifade etti:

'Eğer gerçekten bir şüphe varsa kamuoyunun aydınlatılması için savcıları bu duruma el koymaya, gerekli soruşturmayı yapmaya davet ediyoruz. Çünkü CHP, kendisi ile ilgili yolsuzluk iddialarını, yargı operasyonlarıyla sonlandıranlarla aynı meşrepten değildir. Her türlü incelemeye ve yürütülecek soruşturmaya açık bulunmaktayız. Bununla birlikte TBMM'de bir komisyon kurularak hangi partiden olursa olsun tüm belediyelerin ve belediye başkanlarının araştırılması için önergemizi de Meclis'e sunacağız. CHP olarak 'hodri meydan' diyoruz. Hem CHP'li belediyeler incelensin hem de 'Ankara'yı parsel parsel satanlar' ortaya çıksın.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0