Görüş Bildir
Haberler
CHP Kaynamaya Başladı: Kılıçdaroğlu'na Art Arda İstifa Çağrıları

etiket CHP Kaynamaya Başladı: Kılıçdaroğlu'na Art Arda İstifa Çağrıları

CHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin de gerisinde kalarak, sandıktan yüzde 22 oy oranı ile çıkmasının ardından eleştiri okları Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine döndü... CHP'nin 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol, 'Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır' diyerek Kılılçdaroğlu'nu istifaya çağırdı. Gürsel Erol'un yanı sıra partinin yöneticilerinden ve eski milletvekillerinden de istifa çağrıları geliyor.

Partisine yönelik eleştirilerde de bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Aksünger, 'CHP, milleti çok tereddütte bıraktı. Aynı şey Muharrem İnce için de geçerli' diye konuştu. Dün gün boyu her taraftan birçok sıkıntılı haberler aldıklarını söyleyen Erdal Aksünger, şöyle dedi:

'Hepsini takip ettik. Ne yazık ki üzüntü verici. Bu kadar büyük tereddütler içerisinde sonuçlanan seçimi yorumlamak da zor. Kafamda bu sonuçları kabullenmeme düşüncesi hep olacak çünkü çok soru işareti var. Bu soru işaretlerini toplumun da taşıdığını düşünüyorum. Onlar aydınlanmadığı sürece bu seçimlerin üzerinde hep gölge olacak. CHP'nin genel başkanı ve yöneticileri sınıfta kaldı. Seçim gecesi topluma açıklama yapmayarak, beklentileri yerle bir ettiler. Bu da ayrı bir üzüntü sebebi.'

"Kan değişimi lazım"

"Kan değişimi lazım"

Muharrem İnce'nin yüzde 30'un üzerinde bir oy aldığını belirten Aksünger, 'CHP, Muharrem İnce'ye yetişemedi. Psikolojik sınırı aşamadı. Kimse bunu bir başarı olarak gösteremez' dedi.

Parti yönetimine yüklenmeyi sürdüren Aksünger, 'Mücadele etmek ayrı bir şey ama bu kadar basiretsiz yöneticiler ile birlikte mücadele etmek de zor' ifadelerini kullandı. Türkiye'de sürecin, Cumhuriyetin, laikliğin güvencesinin CHP olacağını vurgulayan Erdal Aksünger, şunları söyledi:

'Parti içi mücadele artık farklı bir mecraya taşınacak. Artık ülkeyi yönetme refleksi üzerinden hareket eden insanlara ihtiyaç var. Sadece parti içerisinde iktidar olmayı düşünen insanlara ihtiyaç yok. Buna genel başkan da dahil. Yeni yapılanmaya ihtiyaç var. Liyakat ile parti kendini toparlayarak toplumun her kesimine umut olmaya devam etmeli. Kan değişimlerinin olması gerekiyor. Kast sisteminin bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Kaldırılmazsa ülkeyi harap edecek.'

Gürsel Erol: "Genel Merkez yönetimini istifaya davet ediyorum"

Gürsel Erol: "Genel Merkez yönetimini istifaya davet ediyorum"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin  41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol, partisinin genel başkanı ve genel merkez yönetimini istifaya davet etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Erol, 'Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum' dedi. Erol, sosyal medya hesabından şunları söyledi:

Eren Erdem: "En erdemli davranış 'istifa' olacaktır"

Eren Erdem: "En erdemli davranış 'istifa' olacaktır"

CHP'nin eski milletvekillerinden Eren Erdem de Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı. Twitter adresinden '2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin,50 günlük çalışmayla CHP’nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30’ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış ' istifa' olacaktır' diyen Erdem, 'Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer' ifadelerini kulandı.

Bir istifa çağrısı da CHP'nin eski milletvekili Necati Yılmaz'dan geldi

Bir istifa çağrısı da CHP'nin eski milletvekili Necati Yılmaz'dan geldi

Twitter hesabından seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan CHP'nin eski milletvekillerinden Necati Yılmaz, 'Bu seçimin kazanan partileri belli de kaybeden partisi kim? Bu konuda üzerine sorumluluk almak isteyen ve sorumluluğun gereğini yapmak isteyen yok mu?' diyerek, istifa çağrısı yaptı.

Yılmaz'ın partiyi hedef alan tweetleri şöyle:

Mevlüt Dudu: "CHP'nin liderini halk belirlemiştir, o da Muhharem İnce'dir"

Mevlüt Dudu: "CHP'nin liderini halk belirlemiştir, o da Muhharem İnce'dir"

CHP'nin eski milletvekillerinden olan Mevlüt Dudu da, Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırarak, genel başkanlık koltuğuna Muharrem İnce'nin geçmesi gerektiğini söyledi.

Gaye Usluer: "Siyasi parti liderlerini gereğini yapmaya davet ediyorum"

Gaye Usluer: "Siyasi parti liderlerini gereğini yapmaya davet ediyorum"

Seçim sonuçlarının beklenileni karşılayamaması üzerine CHP'nin Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer de parti yönetimini eleştirerek, 'Siyasi parti liderlerini var oluş nedenlerini sorgulamaya ve gereğini yapmaya davet ediyorum' dedi.

Usluler şunları belirtti:

Öte yandan seçimlere ilişkin kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00'de MYK'yi toplantıya çağırdı.

Öte yandan seçimlere ilişkin kurmaylarıyla görüş alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu, yarın saat 11.00'de MYK'yi toplantıya çağırdı.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
993
216
97
53
25
25
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kdr clkts

Vakit kırılmadan gücenmeden istifa vaktidir.. Sadece genel baskan degil, yaşlı kemik kadro icinde gecerlidir.. Yeni genc aktif siyasetcilere yer veriniz

misschloe

CHP GİBİ KÖKLÜ VE İYİ BİR PARTİNİN BAŞINA GEÇMEYİ HAKEDEN KİŞİ MUHARREM İNCEDİR AKSİ İDDİA EDİLEMEZ BİR AN ÖNCE GEÇİP O PARTİYİ TOPARLAMALIDIR HALKIN SEVGİSİ... Devamını Gör

Agb Natselane

ince chp’nin basina gecerse ince’ye de yazik olur, turkiye’ye de..

Dawkins06

Kendini bildi bileli Chp ye oy veren biri olarak , şu gerçeği kabul etmemiz lazım. Halkımızın siyasi görüşü %65 sağ %35 sol ağırlıklıdır. Bir solun tek başın... Devamını Gör

Dawkins06

Radikal bir değişiklik olmadan bu sonuçlar böyle olacaktır. Sol seçmen sağ seçmene ne kadar hoşgörülü anlayışlı davranırsa , ötekileşme o kadar az olur, sayg... Devamını Gör