Görüş Bildir
Haberler
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İkinci Defa Hâkim Karşısındaydı: Dava 6 Eylül'e Ertelendi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İkinci Defa Hâkim Karşısındaydı: Dava 6 Eylül'e Ertelendi

FreiGeist
18.07.2019 - 09:20 Son Güncelleme: 18.07.2019 - 09:41

2012 -2017 yılları arasında yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün ikinci defa hâkim karşısındaydı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti duruşmayı 6 Eylül 2019’a erteledi.

Duruşma İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Canan Kaftancıoğlu savunmasında, “Bu dava bir ceza davası değil bir cezalandırma davasıdır” dedi.

Canan Kaftancıoğlu savunmasında, “Bu dava bir ceza davası değil bir cezalandırma davasıdır” dedi.

Kaftancıoğlu savunmasından:

'Suçları ne olursa olsun adı geçen 3 kadının yargısız infaz edilmesi ne hukuki ne de insani olarak kabul edilemez. Yine bir yaşam hakkı savunucusu olarak, yazdığım tweette olgusal ve ilkesel nedenlerle bu cinayetleri eleştirdim. Suçu ne olursa olsun herkesin yaşama ve yargılanma hakkı devlet ve hukuk güvencesi altında olmalıdır. 'Bir insanın hayatına bu kadar vahşice son vermek çok kötü, çok çirkin adeta bir vahşet. Gerçekten üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim.'

 Bu sözler dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ait. Söz konusu cinayetlerin hemen ardından yaptığı basın açıklamasından bir alıntı. Sn Arınç’ın sözlerini hatırlatma sebebim, onun da aynı suçtan yargılanmasını istemek değil elbette. Yargısız infaza, vahşice işlenen cinayetlere ilişkin insani ve hukuki söylemlerin suç olamayacağını ifade etmek için bu hatırlatmayı yapma gereği duydum. İfade özgürlüğü hakkı herkes için eşit biçimde uygulanmalıdır. Bu paylaşımın inatla ve ısrarla suçlama kapsamına sokulmak istenmesi akıllara ziyan bir yaklaşım olmuştur. Öldürülen kişinin bir sözünü tırnak içerisinde alıntılayarak yazmak ve bu yargısız infazı kınamanın hiçbir suç içermediği çok açıktır. Bu paylaşımın yasa dışı örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, övdüğü veya teşvik ettiği nasıl söylenebilir? Bu iddia, mahkemelerin geçtiğimiz yıllarda 1800’lü yıllarda yaşayan Rose Luxemburg ve Clara Zetkin gibi isimler hakkında terör örgütü üyeliği kararı vermesi kadar komik ve absurd bir olaydır. Her kim teröre ve terör örgütlerine destek veriyorsa bu vesileyle bir kez daha tekrar ediyor ve buradan da alışılageldik tavrımla “Allah belasını versin” diyorum. Bu tweetim üç kişinin öldürüldüğü saldırının biçimine ve insanlık onuruna aykırı oluşuna ilişkindir ve ifade özgürlüğü hakkının koruması altındadır. Benim iki örgüt üyeliğim var. Biri üyesi olmaktan onur duyduğum meslek örgütüm diğeri ise yöneticisi ve İstanbul’da başı olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi örgütüdür.'

Canan Kaftancıoğlu'na, 'Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak'' suçlamaları yöneltiliyor.

Davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şikâyetçi sıfatıyla yer alıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, adliye binası önündeki kalabalığa seslendi. 🎥

Erkek, 'Demokrasi mücadelesi veren herkesle birlikte Çağlayan Adliyesi'ndeyiz. Bu davada İl başkanımızın sayın Canan Kaftancıoğlu'nun yıllar önce attığı ttweetler nedeniyle yargılanıyor. Bu davada düşünce yargılanıyor eleştiri yargılanıyor. Siz insanları yargılayabilirsiniz, insanları hapsedebilirsiniz ancak düşünceyi hiçbir zaman hapsedemezsiniz yargılayamazsınız' dedi.

"İstanbul’u kazandıktan sonra apar topar iddianame hazırlanıp jet hızıyla kabul edildi"

"İstanbul’u kazandıktan sonra apar topar iddianame hazırlanıp jet hızıyla kabul edildi"

İkinci duruşma öncesinde Euronews'ten Rengin Arslan'a duruşma süreci değerlendiren Kaftancıoğlu şöyle konuştu: 

'İlk duruşmanın çıkışında da söylemiştim. Söylenebilecek ilk cümle: O kaybetti, biz kazandık. Bu davanın tek sebebi de bu. Benim yedi sene önce attığım tweetler, yaptığım paylaşımlar il başkanı olmamdan sonra gündeme getiriliyor ve İstanbul’u kazandıktan sonra apar topar iddianame hazırlanıp jet hızıyla kabul edilip, bu sırada dava görülüyorsa bu dava benim açımdan bir cezalandırma davasıdır.

Zamanlaması oldukça manidar. Ben Ocak 2018, yani il başkanı seçilmemden önce de bu partide önemli sayılacak görevlerde bulundum. O yıllarda yazdıklarımın il başkanı olmamdan sonra gündeme getirilmesi, il başkanı olduktan iki gün sonra jet hızıyla soruşturma açılması, 24 Haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce soruşturmaya bakanlık tarafından izin verilmesi ve iki seçim arasında da jet hızıyla iddianame yazılıp, beş günde iddianamenin kabul edilip 23 Haziran seçimlerinden hemen sonrasına dava günü verilmesi hukuku bilmeyenlere “hukuk ne kadar hızlı işliyor” diye düşündürür.'

İmamoğlu: "Adalet duygusunun yara almayacağı bir sonuçla, Çağlayan’dan ayrılması en büyük temennim"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaftancıoğlu ile birlikte çektirdiği bir fotoğrafı kişisel Twitter hesabında paylaştı ve şu notu düştü:

 'Canan Kaftancıoğlu hem benim hem milyonlarca partilimizin güvenilir yol arkadaşı. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir doktor ve iyi bir dost. Ülke ve millet sevgisine de şahsen tanığım. Bugün, adalet duygusunun yara almayacağı bir sonuçla, Çağlayan’dan ayrılması en büyük temennim' dedi.

İlk duruşmada mahkeme reddi hâkim talebini reddetmiş, savunma için ek süre talebini ise kabul etmişti.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
33
23
7
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
POCAHONTAS

Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yanına asla yakıştırmadığım bir isim maalesef. Suçlamaların hepsi doğru ve umarım adalet yerini bulur.

ayaz

atı alan üsküdarı geçti tayyip boşuna uğraşıyorsun bundan sonra ne yapsan nafile artık sizin devriniz bitti

Murat Bey

Devlete seri katil diyen ermeni soykırımını kabul eden PKK’nın kurucu üyelerinden terörist sakine cansızı destekleyen tweetler atmış birisi Kendisini ne CH... Devamını Gör