Görüş Bildir
Haberler
CHP ile AKP Arasındaki Yarış Alman Medyasında!

CHP ile AKP Arasındaki Yarış Alman Medyasında!

CHP İle AKP Arasındaki Yarış Alman Medyasında!

Deutsche Welle, Türkiye'deki seçimleri irdelediği bir haber yayınladı.

Türkiye'de siyaset, bürokrasi ve medya 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken '30 Mart'ta Türkiye'yi kim kazanacak?' sorusuna yanıt arayan Alman medyası 'Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ana muhalefet partisi CHP ile AKP arasındaki yarış her geçen gün kızışıyor' değerlendirmelerini yapıyor.

Deutsche Welle, Türkiye'deki seçimleri irdelediği haberinde 'İktidardaki AKP, seçimin galibi olacağı iddiasını korurken, özellikle Gülen Cemaati ve hükümet arasındaki çekişmeyi dikkate alan muhalefet, iktidarı yakın markaja aldı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ana muhalefet partisi CHP ile AKP arasındaki yarış her geçen gün kızışıyor' diyor.

Ankara ve İstanbul'daki yarış üzerinde durulan haberde iktidarda 11 yılını geride bırakan AK Parti'nin yerel seçimleri bütünüyle genel seçim havasına dönüştürdüğünü belirttikten sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart'ın herkes için 'milat' olacağı söylemini yinelerken, özellikle cemaat ve hükümet arasında yaşanan gerilimin AK Parti oylarını düşürmeyeceğinde ısrar ettiğine dikkat çekiliyor. Haberde şöyle devam ediliyor:

'2009'daki son yerel seçimlerde AKP yüzde 38, CHP yüzde 23, MHP yüzde 15, Demokratik Toplum Partisi de yüzde 5 oy almıştı. Başbakan Erdoğan, AKP'nin mevcut oy oranının üstüne çıkacağını iddia ederken, muhalefet 'AKP ciddi oranda oy kaybı yaşayacak' söylemini her geçen gün güçlendiriyor. Muhalefetin bu söyleminde hükümet-cemaat geriliminin etkisi olduğuna dikkat çeken siyaset uzmanları, önümüzdeki bir ayda Türk siyaseti adına kritik gelişmeler yaşanacağına vurgu yapıyor.'

 ANKA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0