Görüş Bildir
Haberler
CHP Gençlik Örgütlerinden Genel Merkeze Çağrı: Somut Adım Atın

CHP Gençlik Örgütlerinden Genel Merkeze Çağrı: Somut Adım Atın

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe gençlik örgütlenmelerinden, partilerinin referandumdan sonraki tutumuna ilişkin art arda itirazlar yükselmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta CHP Üsküdar İlçe Gençlik Örgütü bir deklarasyon yayınlayarak parti üst yönetimine somut adım çağrısında bulunmuştu. Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Mersin Toroslar ve son olarak Beykoz İlçe Gençlik örgütlerinden de farklı bildiriler ile destek ve itiraz sesleri yükseldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Üsküdar İlçe Gençlik Örgütü bir deklarasyon yayınlayarak;

CHP Üsküdar İlçe Gençlik Örgütü bir deklarasyon yayınlayarak;

'Bu hukuksuzluğa ve hileye boğulmuş referandumu tanımadığımız gibi; oldu bittiye gelen rejim değişikliğini sükunetle karşılayan, bizler kadar cesur olamayan yönetim anlayışını da tanımıyoruz. 

Cumhuriyetin katil fermanının şenliklerle kutlandığı sıralarda üzüntülerini ifade edip, tek çözüm olarak bağımlı ve güdümlü yargıya başvurmak olan anlayışı da reddediyoruz.  

Maaş kartıyla değil, gönül bağıyla saflarında durduğumuz partimize olan güvenin tutarsız açıklamalarla sarsılmasını, itibarının zedelenmesini de kabul etmiyoruz.

Bu deklarasyon; suç ortada, fail ortada iken düşük vitesli muhalefet ve cılız itirazlarla yetinenlere; kamu vicdanı yara almışken sessizliğe gömülenlere; tam kanunsuzluk haliyle iradesi çalınan seçmene ve Cumhuriyet'e karşı sorumlu

olmasına rağmen, bu zorbalığı ve hukuksuzluğu kabullenip '2019'da görüşürüz' diyerek Başkanlık hesabına girişenlere itirazımızdır.

Sokaklarda, meydanlarda ve diğer tüm platformlarda bu gayrimeşru seçime ve bu irade gaspına direnenlerin mücadelesini selamlıyoruz.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL MERKEZ YÖNETİMİNİ  bir an önce somut adım atmaya, harekete geçmeye davet ediyoruz.' demişti.

Beşiktaş İlçe Gençlik Örgütü yayınladığı bildiride;

Beşiktaş İlçe Gençlik Örgütü yayınladığı bildiride;

Sonuç alınamayacağı belli olan yollara başvurmaktan fazlasını beklediklerini belirterek;

'Bu hukuksuzluğa razı gelinmesin, gereği yapılsın! Örgüt ve millet artık bu haydutça düzene bir dur demekten başka bir ihtimali kesinlikle kabul etmeyecektir. Eğer bundan başka bir ihtimali düşünenler olursa, milyonların vicdanına ve tarihe bunun hesabını vermek görevini geçmişte eşi benzeri görülmemiş bir utanç içinde şüphesiz ki yerine getireceklerdir. Biz bu ihmalin ve tavrın ortağı değiliz. O nedenle bu referandumu tanımıyoruz! Partimizi milyonlarca #Hayır iradesine sahip çıkmak için mahkemeye başvurmaktan daha fazlasını yapmaya çağırıyoruz!' dedi.

Ardından Gaziosmanpaşa Gençlik Örgütü de tavır koyarak;

Ardından Gaziosmanpaşa Gençlik Örgütü de tavır koyarak;

'Bizler partimiz ve ülkemiz için her türlü fedakarlığı gösterip her türlü mücadeleyi gösteriyorken, bizim referandum akşamı YSK önündeki bekleyişimize kısa bir süre katılıp, kendisine soru sorduğumuzda ise adeta kaçan milletvekilleri görmeyi hazmedemiyoruz. Bizler referandum akşamı umutla ve inançla sandıkları terk etmeyip hayır için mücadele ederken, sayın genel başkanımızın yaptığı cılız, umutları bitiren, inançları yıkan açıklamalarını kabul etmiyoruz. Bizler sokaklarda hayır için mücadele verirken sadece cılız açıklamalar yapmakla yetinen CHP Genel Merkezi'ni; bir an önce CHP'nin özüne dönmeye, direnmeye ve mücadeleye davet ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

Bir sonraki çağrı ise İstanbul dışından, Mersin Toroslar'dan geldi.

Bir sonraki çağrı ise İstanbul dışından, Mersin Toroslar'dan geldi.

Toroslar İlçe Gençlik Örgütü bildirisinde;

'Vakit sivil itaatsizlik yolu ile direnme vaktidir; haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı... Bu demokratik toplumsal hareketin lokomotifliğini yapabilecek en büyük çatının, Cumhuriyet'in ve çok partili hayatın kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğuna inanmaktayız. 16 Nisan'dan bugüne kadar geçen süreye rağmen Genel Merkezimizi, bağımlı ve güdümlü yargı ile vakit kaybetmek yerine; hiçe sayılan demokrasinin, yönetimin ve devletin ana unsuru olan toplum tarafından yeniden tesis edilmesi yönündeki mücadeleyi desteklemek ve yönlendirmek üzere alanlarda görmek istiyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Ve son ses Beykoz'dan yükseldi.

Ve son ses Beykoz'dan yükseldi.

Beykoz İlçe Gençlik Örgütü'nün açıklamasının bir kısmı ise şöyle;

'Üyesi ve parçası olmaktan gurur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin yıllardır izlediği yanlış politikalarının karşısında duvar örmenin ve mücadele karşıtı duruşunu ortadan kaldırmanın bizlere düştüğünü çok iyi biliyoruz. Uzun yıllar kötü yönetilmiş ve 'yüce halkımızın' gözünde itibarı zedelenmiş olan partimizin yeniden kitlelerle kucaklaşmasını ve ülkemizi 'muassır medeniyetler' seviyesine yükseltmesini biz gençler sağlayacağız. Referandum süresince partimizin adını dahi kullanamamamız, bugün koltukları haybeye işgal etmiş olanlarla yakından alakalıdır, bunu da biliyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın