Görüş Bildir
Haberler
CHP 'Erdoğan Soruşturulsun' Diyecek

CHP 'Erdoğan Soruşturulsun' Diyecek

adem kara
08.05.2014 - 13:41

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında önümüzdeki hafta soruşturma önergesi vereceklerini açıkladı. Hamzaçebi, ''Savcıların harekete geçmesini bekledik ancak savcılar üzerinde baskı var' dedi.

Başbakan hakkındaki soruşturma önergesini önümüzdeki hafta vereceklerini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ortaya çıkan iddialar sebebiyle savcıların harekete geçmesini beklediklerini ancak yargı üzerinde baskı olduğunu ve savcılar tarafından bir fezleke gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Hamzaçebi, medyada yer alan ve Başbakan Erdoğan'ın da doğruladığı iddialarla ilgili Meclis soruşturma önergesi vereceklerini vurguladı. Bir komisyon kurulmasının zorunluluk olduğunu dile getiren Hamzaçebi, AK Parti'den komisyonun kurulması için destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında, 17 Aralık sonrası ortaya çıkan iddialarla ilgili soruşturma önergesi vereceklerini 7 Mayıs Çarşamba günü CNN Türk’te katıldığı programda açıklamıştı. Kılıçdaroğlu “Komisyon kurulabilir mi?“ sorusuna “Neden olmasın?” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan için “Ben temizim diyorsa gidip aklanacak” değerlendirmesini yaptı.

Soruşturma önergelerinde yöntem

Başbakan veya bakanlar hakkında soruşturma açılabilmesi için en az 55 milletvekillinin imzası gerekiyor. Meclis bu istemi en geç bir ay içinde görüşüp gizli oyla karara bağlayabiliyor. Daha önce dört eski bakanla ilgili önerge vererek iddiaların araştırılmasına geçit veren AK Parti'nin, Başbakan Erdoğan ile ilgili soruşturmaya destek vermesi beklenmiyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/chp...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0