Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Yasa Teklifi: 10 Ekim, Barış Şehitlerini Anma Günü Olsun

CHP'den Yasa Teklifi: 10 Ekim, Barış Şehitlerini Anma Günü Olsun

ATKN
12.10.2015 - 17:54

CHP, Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler ve diğer tüm terör saldırılarında yaşamını yitirenler için 10 Ekim tarihinin resmi tatil ilan edilerek, ”Emek, Demokrasi ve Barış Şehitlerini Anma Günü” olarak ilan edilmesini istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Erzincan milletvekili Erdoğan Özyalçın tarafından hazırlanan teklif TBMM Başkanlığı'na verildi. 

Teklife göre; 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden tüm yurttaşlar ile önceki yıllarda yaşamını terör saldırılarında yitirenler için her yıl 10 Ekim günü “Emek, Demokrasi ve Barış Şehitleri’ni Anma Günü” adıyla ulusal yas günü olarak kabul edilecek.

Her yıl 10 Ekim’de, hayatını kaybeden tüm vatandaşları anma kapsamında, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, işçi, memur ve diğer sendikal örgütler öncülüğünde, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla anma törenleri düzenlenecek. Sputnik Türkiye'den Yurdagül Şimşek'in haberine göre teklif, ayrıca her yılın 10 Ekim günün tüm sektörlerde çalışanlar için tatil kabul edilmesini de öngörüyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Erdoğan Özyalçın TBMM’ye sunduğu yasa teklifinin gerekçesinde '10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da Emek, Demokrasi ve Barış için bir araya gelen yurttaşlarımıza yönelik tarihin en kanlı terör saldırılarından biri yaşanmış ve çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirmiştir' dedi.

Gerekçede daha sonra şu ifadeler yer aldı:

'’Tarihe “Kanlı Cumartesi” olarak geçecek bu saldırının hedefinde, ülkede huzur, demokrasi, adalet isteyen milyonlar olduğu açıktır. Türkiye’yi derin kedere boğan bu saldırı ve katliamların yaralarını sarmak için, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık ve en ağır saldırısının gerçekleştiği 10 Ekim tarihinde toplumda ulusal yas ilanı ve yaşananları unutturmamak, hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı anmak adına tüm demokrasi, emek ve barış şehitlerimize şükran ifadesi olarak ‘Anma Günü’ düzenlenmesi amaçlanmıştır’’

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0